Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Fokhagymával tűzdelt báránycomb párolt répával

Kezdőlap > Receptek > Húsvét > Fokhagymával tűzdelt báránycomb párolt répával

2020. április 03. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

A bárány pácolásához a tejet fokhagymával fogjuk ízesíteni. Ezt a típusú pácot más húsok pácolására is használhatjuk. Nagyon ízletes tud lenni az ugyanilyen módszerrel elkészített egészben hagyott, bőr nélküli csontos csirkemell, libamell vagy kacsamell is.


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
1 óra 35 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Közepes

ÁR

ÁR
Közepes

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 3 / 5. Értékelések: 4

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Tej

Hozzávalók

kb. 2 kg báránycomb (egészben, csonttal)
0,5 l száraz fehérbor
1 liter hideg tej
2 evőkanál olívaolaj
8 darab sárgarépa
8 gerezd fokhagyma
1 szál rozmaring
1 mokkáskanál őrölt fűszerpaprika
1 mokkáskanál őrölt fekete bors
2 teáskanál só

Elkészítés

1. A báránycombot fokhagymával megtűzdeljük: egy vékony pengéjű, éles késsel 45 fokos szögben beleszúrunk a húsba, majd beszúrt állapotában a kés nyelét magunk felé húzzuk, és a keletkező résbe belenyomjuk a vastag fokhagyma szeleteket, ezután a kést kihúzzuk, így a fokhagyma benne marad a húsban. Így tűzdeljük meg a hús teljes felületét..

2. Ezután bedörzsöljük őrölt fekete borssal, hideg tejbe helyezzük, és 1 napig hűtőben tálaljuk.

3. Az idő leteltével kiemeljük a húst, lecsöpögtetjük, sóval bedörzsöljük, és 180 °C-os előmelegített sütőben 15 percig sütjük.

4. Ezután ráöntünk a fehérbort, meglocsoljuk az olívaolajjal, megszórjuk rozmaring levelekkel, és mellé helyezzük a tisztított, de egészben hagyott répákat.

5. Lefóliázva, 170 °C-os sütőben 70 percig sütjük.

6. Kivesszük a sütőből, a répákat tálalásig félrerakjuk, a húst lecsöpögtetjük, és rövid pihentetés után a felhevített grill rácson meggrillezzük mindkét oldalát.

7. Közben a visszamaradt sült pecsenyelével kenegetjük, melyhez 1 mokkáskanál őrölt fűszerpaprikát adunk.

8. Grillezés után a húst legalább 15 percig pihentetjük, majd ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és a répákkal együtt tálaljuk.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!