Igazi őszi csemege, aminek senki nem tud ellenállni. Még a szomszédból is át fognak csöngetni a sülő fahéjas körte mennyei illata miatt. A körte már így is nagyon finom lesz, de ha a recept leírást követve készíted, valami isteni finom nyalánkság kerekedik belőle. Nálunk minden ősszel készül ez a desszert, évről évre kicsit változtatok rajta. Az idei változat így hangzik:
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
40 perc
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Olcsó
Allergének
Mentes
3 darab érett körte
1 evőkanál fahéj
1 evőkanál méz
1 evőkanál granola magokkal
6 evőkanál görög joghurt
1.
A sütőt melegítsük elő 190 °C-ra.
2. A körtéket mossuk meg, vágjuk félbe, és vágjuk ki a magházukat.
3. Helyezzük egy sütőpapírral kibélelt tepsire, és szórjuk meg fahéjjal.
4.
25 percig süssük.
5.
Ha megsültek a körték, a magház helyén található kis mélyedéseket töltsük meg görög joghurttal, morzsoljuk rá a granolát, szórjuk rá a magokat, majd locsoljuk meg mézzel.
6.
Kész is van!