Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Mézes sült körte granolával és görög joghurttal

Kezdőlap > Receptek > Desszert > Mézes sült körte granolával és görög joghurttal

2019. július 18. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

Igazi őszi csemege, aminek senki nem tud ellenállni. Még a szomszédból is át fognak csöngetni a sülő fahéjas körte mennyei illata miatt. A körte már így is nagyon finom lesz, de ha a recept leírást követve készíted, valami isteni finom nyalánkság kerekedik belőle. Nálunk minden ősszel készül ez a desszert, évről évre kicsit változtatok rajta. Az idei változat így hangzik:


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
40 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű

ÁR

ÁR
Olcsó

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 5 / 5. Értékelések: 1

Allergének

Tej

Mentes

Húsmentes Tojásmentes Gluténmentes

Hozzávalók

3 darab érett körte
1 evőkanál fahéj
1 evőkanál méz
1 evőkanál granola magokkal
6 evőkanál görög joghurt

Elkészítés

1. A sütőt melegítsük elő 190 °C-ra.

2. A körtéket mossuk meg, vágjuk félbe, és vágjuk ki a magházukat.

3. Helyezzük egy sütőpapírral kibélelt tepsire, és szórjuk meg fahéjjal.

4. 25 percig süssük.

5. Ha megsültek a körték, a magház helyén található kis mélyedéseket töltsük meg görög joghurttal, morzsoljuk rá a granolát, szórjuk rá a magokat, majd locsoljuk meg mézzel.

6. Kész is van!

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra