Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Paprikás pulykamell tekercs kapros galuskával

Kezdőlap > Receptek > Főétel > Paprikás pulykamell tekercs kapros galuskával

2019. július 18. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

A pulyka kedvelőinek egy olyan recept, amitől biztos, hogy nem szárad ki a hús. A kapros galuska sem mindennapi étel, akár külön, önálló fogásként is megállná a helyét. Az viszont fontos, hogy szeresd a kaprot.


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
40 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Közepes

ÁR

ÁR
Közepes

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 5 / 5. Értékelések: 2

Allergének

Glutén Tojás Tej

Mentes

Hozzáadott cukormentes

Hozzávalók

Hozzávalók a pulykamellhez:

40 dkg pulykamell
16 dkg bacon
2 evőkanál liszt
2 dl tejföl
2 dl víz
1 evőkanál fűszerpaprika
1 mokkáskanál őrölt köménymag
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 mokkáskanál bors
1 mokkáskanál só

Hozzávalók a galuskához:

20 dkg liszt
1 darab egész tojás
3 darab tojás fehérje
1 csomag finomra vágott kapor
0,5 dl víz
1 mokkáskanál só
vaj

Elkészítés

1. Az ujjnyi vastagra vágott pulykamell szeleteket klopfolóval megütögetjük.

2. Sóval, borssal meghintjük, majd két, hosszanti irányban egymás mellé fektetett baconra helyezzük a húst, és alulról felfelé haladva szorosan feltekerjük.

3. A feltekert húsok végeit megtűzzük hurkapálcikával, és sütőtepsibe téve 180 °C-on 20 percig sütjük.

4. Ezután a baconból kisült zsiradékot kisebb lábasba öntjük, felforrósítjuk, majd elpirítunk benne egy nagy evőkanál lisztet.

5. Ha a zsiradék túl kevés lenne, adunk hozzá még 1 evőkanál libazsírt.

6. Hozzáadjuk a fűszer-paprikát, a köménymagot és a fokhagymát, majd feleresztjük 2 dl vízzel.

7. Habverővel simára verjük és hozzá-adunk 2 dl tejfölt, ízesítjük sóval majd kiforraljuk. Tálalásig félretesszük.

8.

Kapros galuska készítése:

1. Ennek a galuskának az a lényege, hogy mivel több tojásfehérjét használunk, a galuskánk sokkal nagyobbra fog duzzadni és könnyű, habosabb szerkezetű lesz.

2. A galuskához a vizet sóval felforraljuk.

3. A lisztet az egész tojással, a tojásfehérjékkel, a sóval, a vágott kaporral és a vízzel összedolgozzuk, majd vágódeszkáról a kés fokával, tehát nem az élével a lobogó vízbe szaggatjuk.

4. Miután feljött a víz tetejére 1 percig még forraljuk, majd leszűrjük, kevés vajon összerázva a paprikás mártással leöntve a pulyka mellé tálaljuk.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra