Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Tatár beefsteak marhanyakból fokhagymás pirítóssal

Kezdőlap > Receptek > Előétel > Tatár beefsteak marhanyakból fokhagymás pirítóssal

2019. december 07. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

Igazi ünnepi előétel. Imádom, ahogy az asztal közepére kikészítem a hozzávalókat, és az asztaltársaság elkezdi összeállítani a maga kis adagját. Kenünk, pakoljuk a tányérra, koccintunk és megindul a beszélgetés, a röhögés. Öröm nézni, ahogy fogy az étel, úgy nő a hangulat.


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
30 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Közepes

ÁR

ÁR
Közepes

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 4 / 5. Értékelések: 13

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Glutén Tojás Mustár

Mentes

Hozzáadott cukormentes

Hozzávalók

30 dkg marhanyak
1 darab friss, felszeletelt bagett
2 darab tojás megfőtt fehérjéje
5 dkg olvasztott vaj
1 evőkanál mustár
2 evőkanál ketchup
1 gerezd fokhagyma
2 teáskanál őrölt fűszerpaprika
1 evőkanál apróra vágott vöröshagyma
1 teáskanál apróra vágott petrezselyem
1 mokkáskanál durvára tört fekete bors
1 teáskanál só
2 darab csemegeuborka
szeletelt chilipaprika a díszítéshez

Elkészítés

1. Ha van otthon darálónk, vagy gyorsvágónk, akkor érdemes a húst megvásárolni egészben, majd külső részét vékonyan bedörzsölni mustárral és durvára tört fekete borssal.

2. Ezután tekerjük kiolajozott zsírpapírba, a papír két végét zárjuk le, és tegyük a "csomagot" egy napra hűtőbe.

3. Az érlelés után daráljuk át, majd keverjük össze a többi hozzávalóval.

4. Az apróra vágott tojásfehérjét és a szintén apró kockákra vágott csemegeuborkát azért javaslom hozzákeverni a húshoz, mert akkor nem kell külön a megkent falatkák tetejére, vagy külön a falatkák mellé díszítésként elhelyezni, így fogyasztani is könnyebb és finomabb is lesz a húskrémünk.

5. Miután összeállt a tatárhús, tegyük hűtőbe, és még legalább 20 percet érleljük.

6. Tálaláskor meleg, fokhagymával bedörzsölt pirítósra kenve tálaljuk.

7. A meleg pirítós azért fontos, mert a húskrémben található vaj a meleg hatására megolvad és ez az ízes vaj tovább emeli az étel ízét.

Séftanácsok

Az érleléssel, pácolással finomabb ízt és krémesebb húst fogunk kapni, de amennyiben nincs egy napunk az előkészületekre, vagy nincs otthon darálónk, akkor darált marhahússal is dolgozhatunk.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!