Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

A II. Piaggio Pizzakészítő Bajnokság pizzafesztivállá nőtte ki magát

Kezdőlap > Pizza Verseny > A II. Piaggio Pizzakészítő Bajnokság pizzafesztivállá nőtte ki magát

2023. szeptember 29. Szerző: Lázár

2023. szeptember 1-3. között került megrendezésre a II. Piaggio Pizzakészítő Bajnokság  az őszi Food Truck Show keretében, a Kincsem Parkban.

Az immáron három napra és két arénára bővült pizzafesztivál mindegyik napján zajlottak versenyek, így kicsik és nagyok, profik és amatőrök is bemutathatták a pizzakészítési tudományukat a szakmai zsűri számára.

A zsűri tagjai (vegyesen, a három nap során): Szabadfi Szabolcs, Damu László, Dömők Zsolt, Antonio Gambadoro, Marchut Szabolcs, Pomázi Péter, Paduradu Alexandru, Raveczky Miklós, Simon Zoltán, Takács Márk

Pénteken a tavaszi verseny legjobbjai, meghívásos alapon mérkőzhettek meg ismét egymással a Bajnokok Ligája versenyen, ezúttal elektromos kemence helyett, fatüzelésű kemencében készítve a versenymunkájukat. A fa, amellyel a versenyzők fűtötték a kemencét egy különleges minőségű eperfa volt – amit Amindenfáját cég biztosított – ettől lett minden felejthetetlen és megismételhetetlen ízű.

Bajnokok Ligája eredmény:

  1. Fetser Máté
  2. Horváth Dominik
  3. Bóka András

Szombaton a Profik Versenye zajlott, amelyben a pizzériákban dolgozó profi pizzakészakácsok mérkőzhettek meg egymással Cozze elektromos kemencében sütve pizzájukat. A verseny célja a pizzaszakácsok támogatása, fejlődésének elősegítése a versenyzésen keresztül. Bizonyítási és rutinszerzési lehetőséget és motivációt nyújtva azoknak, akik még nem tudnak elindulni a világbajnokságon.

Profik Versenye eredmény:

  1. Radák Richárd
  2. Volom Boglárka
  3. Szabó Roland

E.ON Fenntarthatósági Különdíj:

Az E.ON Fenntarthatósági Különdíját a „farm to table” koncepciójával Szabó Sándor – a tavaszi verseny első helyezettje, aki ismét megmérettette magát – kapta a verseny legfenntarthatóbb összetételű és legfenntarthatóbb készítésű pizzájának megalkotásáért.

Vasárnap délelőtt tartották a Juniorok Versenyét, amelyben a jövő generáció ígéretes tehetségei, 9-11 éves gyerekek készíthettek pizzát, és egyből két bajnok avatására került sor.

Junior Verseny:

  1. Dömők Gergő és Forgács Tamás

Vasárnap került megrendezésre a Whirlpool Pizzakészítő Bajnokság az amatőr, otthoni hobbi pizzaszakácsok számára, Whirlpool háztartási sütőben készítve a pizzákat. A verseny célja az otthoni pizzakészítés népszerűsítése, színvonalának emelése a versenyzésen keresztül.

Amatőr Verseny Eredmény:

  1. Zentai István
  2. Cseh Anita
  3. Hallai Norbert

Sipos Dóri és Simon Zoltán – akik a magyar pizzaválogatott tagjaként részt vettek az áprilisban, Olaszországban megrendezett pizza világbajnokságon – vezetésével pizzakészítő workshopokon vehettek részt az érdeklődők, a mentorok iránymutatásával elkészítve saját Margherita pizzájukat.

A Food Truck Showra kitelepülő food truckek is megmérettethetik magukat, igaz nem pizza, hanem pinsa készítésében a Buratti Street Food Pinsa Versenyen.

A pizzafesztivál keretein belül Gelencsér Tímea, Telegdy-Kapás Boglárka és Telegdy Ádám közreműködésével, a Vigyél Haza Alapítvány gazdikereső kutyusai számára gyűjtöttek adományt, és lehetőség volt a helyszínen sétálni menni a gazdikereső kutyusokkal. A CEWE fotó sarokban egy óriási pizzával lehetett fotózkodni.

A pizzabajnokság célja a hazai pizzériák támogatása is, így a legjobbak kiemelése és ajánlása. Ennek keretében szombaton ünnepi keretek között díjazára kerültek a legjobb budapesti és vidéki Pizzériák, és az Év Pizzériája Díj is átadásra került.

A Piaggio Pizzakészítő Bajnokság célja a hazai pizzériák támogatása is, így a legjobbak kiemelése és ajánlása. Ennek keretében 2023. szeptember 2-án, szombaton ünnepi keretek között díjazára kerültek a legjobb budapesti és vidéki Pizzériák, és az Év Pizzériája Díj is átadásra került, az Év Ifjú Tehetsége és az Év Pizzamestere Díj mellett.

Év Pizzériája 2023 – Budapest: MANU+

– Pizza Manufaktura
– Pizzeria Nella Valle
– Pizzabar Pomodoro
– Moto Pizza
– Fermento
– Forni di Napoli
– Circo Pizza
– Pizza Toro Rosso
– Amore di Napoli
– Tasty Pizzéria és Étterem

Év Pizzériája 2023 – Vidék: Rossita Pizzéria 

– Panificio il Basilico (Szentendre)
– CIAO Pizza (Csömör)
– Stube Étterem (Pilisvörösvár)
– Bazsalikom Nápolyi Pizzéria (Kistarcsa)
– Ittali Pizza Vác (Vác)
– Horgonyzó Kisvendéglő (Tiszalök)
– Il Padrino Pizza Club (Eger)
– Tar Pizza (Debrecen)
– Felicita Pizzéria (Miskolc)
– Giuseppe Pizzéria (Vác)

Az Év Ifjú Tehetsége: Horváth Dominik

Az Év Pizzamestere: Damu László

A pizzabajnokság, amely immáron pizzafesztivállá bővült,  2024-ben ismét megrendezésre kerül.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!