Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Hatalmas sikert aratott az I. Piaggio Pizzakészítő Bajnokság 2023

Kezdőlap > Pizza Verseny > Hatalmas sikert aratott az I. Piaggio Pizzakészítő Bajnokság 2023

2023. május 18. Szerző: Lázár

2023. május 5-6. között, több mint 20 versenyző részvételével került megrendezésre a Piaggio Pizzakészítő Bajnokság a Tavaszi Food Truck Show keretein belül Budapesten, a Kincsem Parkban.

A rendezvény ötletgazdája és főszervezőjeként a hazai bajnokság megszervezésével és lebonyolításával a célom a fiatal pizzaszakácsok támogatása, fejlődésének elősegítése volt a versenyzésen keresztül. Bizonyítási és rutinszerzési lehetőséget és motivációt nyújtva azoknak, akik még nem tudnak elindulni a világbajnokságon. Az 1.000.000 Ft összdíjazású egyfordulós versenyen Magyarország legszebb és legfinomabb pizzájának készítőjét kereste a zsűri.

A versenyzőknek a versenyhelyszínen biztosított munkaállomáson, 15 perc alatt, önállóan, a versenyző által hozott, 250 g-os pizzatésztából és feltétből kellett minél kerekebb és minél ízletesebb pizzát készíteni. A tészták súlya egy Thermomix készülékben kerültek lemérésre, a pizzák pedig egy elektromos Cozze 17 pizzakemencében kerültek megsütésre a szakmai zsűri, a sajtó és a verseny közönsége előtt.

A konyhai zsűri tagjai:

 • Damu László, Forni di Napoli főszakácsa és a László Damu Pizza Art Napoletana oldal tulajdonosa, 20 éve van a szakmában, számára a pizza életforma.
 • Pomázi Péter, Pizzeria Nella Valle társtulajdonosa, pizzaszakács, a tradicionális nápolyi vonalat képviseli, egy kis gourmet-val.

A kóstoló zsűri tagjai:

 • Simon Zoltán, a Pizza Accademia, az ország első pizzasütő iskolájának vezetője
 • Stefano Favaro, motorsport manager, Talmácsi Gábor egykori menedzsere, nagyon szereti a pizzát és természetesen a gourmet finomságokat
 • Simon Dániel, a Fermento Pizzéria társtulajdonosa, 5 éve készít pizzákat
 • Paduradu Alexandru, Del Capo Pizzéria Napoletana tulajdonosa, séfe Szegeden. Nápolyban tanult, dolgozott 8 évig, hivatalos oktató, 21 éve foglalkozik pizzával
 • Mák Tamás, Trattoria Pomo D’oro pizzamestere, canotto pizza specialista, több mint 20 éve „rabja a gluténhálónak”
 • Takács Márk, Circo Pizza tulajdonosa, 15 éve készít pizzákat
 • Dömők Zsolt, La Piccola Napoli Pizzéria kreatív séfje, 20 éve van a „gluténháló fogságában”
 • Antonio Gambadoro, az Okay Italia egyik tulajdonosa, születése óta a pizzák és pasták világában él
 • Karvai Sándor, rádiós műsorvezető, vak guinness-rekorder, a 2023-as pármai világbajnokság duó kategóriájának 44. helyezettje

A verseny szórakoztató és látványos volt.

A kiváló hangulatról Kaszás Géza, mint a rendezvény házigazdája gondoskodott, Apró séf pedig a pizzatésztát bűvölte akrobatikus pizza show keretében.

A versenyen a várakozásokat messze felülmúlva szebbnél szebb és finomabbnál finomabb versenymunkák születtek.

Legtöbb pontot elérő versenyző:

 1. helyezett: Szabó Sándor
 2. helyezett: Suszter Attila
 3. helyezett: Bóka András

Legfinomabb pizza készítője:

 1. helyezett: Baczka György
 2. helyezett: Szabó Sándor
 3. helyezett: Czirják György

Legszebb pizza alkotója:

 1. helyezett: Szabó Sándor
 2. helyezett: Suszter Attila
 3. helyezett: Horváth Dominik

A verseny I. helyezettje, Szabó Sándor debreceni pizzaszakács. Azért választotta ezt a szakmát, hogy másoknak is örömet szerezhessen azzal, amit alkot. Eleinte street food éttermekben dolgozott, később pedig a la carte szakács lett. Mára már a pizzázás teszi kerekké a napjait. Rengeteg gyakorlás, kísérletezés.  A la carte szakácsként és pizzaszakácsként is a „farm to table” koncepció áll hozzá a legközelebb, a versenypizzáján is ez szerepelt, egy kis molekuláris gasztronómiával fűszerezve.

Versenyek nélkül nincs fejlődés, ez a vendéglátás egészére és természetesen a pizzakészítész művészetére is értendő. Hálás vagyok, hogy összefogott a szakma, és újabb lehetőségeket tudtunk biztosítani a fiatal, feltörekvő pizzaiolok számára is. Kiváltképpen köszönjük főtámogatónknak, a Piaggio City Truck forgalmazójának, a Piaggio Haszongépjárműnek.

Minden várakozásunkat felülmúlta a hatalmas érdeklődés, a versenyzők száma, és a versenymunkák színvonala.

A terveink szerint  a bajnokság folytatódni fog. Helyszínek és időpontok hamarosan. Ami már biztos, hogy a pizzakészítést profin, hivatászszerűen űzők és a hobbi pizzakészítők külön kategóriában fognak versenyezni.

Ízelítő a médiamegjelenéseinkből:

M1 Híradó

ATV

TV2 Mokka

Akiknek a támogatása nélkül nem jöhetett volna létre a Bajnokság:

Piaggio Haszongépjárművek

Buratti GmbH

Grill4U – Cozze

valamint:

Dizon.hu

Higiexpressz.hu

Hungartkft.eu

HYPE STÁB

Kärcher Home & Garden

Mariann konyhája – Ízek és hagyomány Thermomixben

Steel-truck.com

P7 Pizza powered by Piaggio & Lázár Chef

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!