Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN
Életrajz

Lázár Chef

Emlékezetes pillanatok

Vendég: James Bond A Budai Vár egyik legelegánsabb éttermében, az Alabárdos Étteremben dolgozva számtalan hírességnek főzhettem, vendégem...

Gyermekkor, tanulóévek

1974. december 6-án, Mikulás napján születtem, első gyermekként, 3 testvérem előtt. Nem vagyok híres szakács-dinasztia leszármazottja, édesanyám...

Alabárdos Étterem

1991-ben jó tanulmányi eredményeimre tekintettel, lehetőséget kaptam arra, hogy egy igen nívós, budai étteremben, az Alabárdosban szerezhessek...

RTL Klub – Receptklub

2000-ben csatlakoztam az RTL Klub Receptklub csapatához. Egy nap feljöttek a műsor készítői, producerei az Alabárdos Étterembe...

Lázár Vendéglője

2005-ben családommal komoly és nagy lépésre szántuk el magunkat, ugyanis hosszas keresgélés és tervezgetés után, végül úgy...

Washingtoni magyar nagykövetség

„Útjaidat akármerre bolygod, egy országot hordozol magaddal, veled jön egy makacs íz, egy halk dal.”  Babits Mihály...

Az amerikai küldetés

A washingtoni magyar nagykövetség konyhájának kulisszatitkaitól az amerikai konyha remekeiig… Az első szakácskönyvem a washingtoni élményeket, és...

Magyarország kedvenc ételei

2010 elején zajlott az az internetes szavazás, amelyben Magyarország Kedvenc Ételeit kerestük. A szavazás eredménye alapján hazánk...

Rudas Étterem & Bár

2014-ben gasztronómiai tanácsadóként és kreatív séfként közreműködtem a Rudas Étterem & Bár megnyitásában, valamint működtetésében. A Rudas...

TV Paprika – Receptdaráló

A TV Paprikán, amely kifejezetten kulináris műsorokat sugárzó csatorna, alaposabb elmélyülhettem egy-egy gasztronómiai témában, miközben természetesen maradt...

TV Paprika – A séf legyen veled

A séf legyen veled című road-movie keretében egy teljesen újfajta műsort forgattunk, amely eltért a hagyományos gasztro...

TV Paprika – Sztárséf

2013-ban különleges vetélkedőt forgattunk. A Sztárséfben nyolc ismert személyiség – színész, zenész, sportoló és televíziós – az...

Külföldi vendégszereplések

Egyik legnagyobb sikerélményem az volt, amikor 1996-ban Patrick Pagés chef meghívott egy tanulmányútra Franciaországba, aminek keretében bejuthattam...

TV2 – Hal a tortán – A küldetés

2016-ban, a TV2-n futó népszerű gasztro reality átdolgozásra került, amelynek keretében az volt a feladatom, hogy megnehezítsem...

Szakácsversenyek

1994-ben tagja lettem a magyarországi Chaîne des Rôtisseurs gasztronómiai szervezetnek, először rôtisseur, később chef rôtisseur, majd Conseiller...

Duna TV – Balatoni nyár

Gyermekkoromból is számtalan szép emlék kötődik a Balatonhoz. A 2016 és 2017 nyarán körbejártuk a vendégeimmel a...

Vadrózsa Étterem

2017-ben üzlettársként és kreatív séfként csatlakoztam a Vadrózsa Étterem csapatához és tulajdonosaihoz: Földvári Gáborhoz és Földvári Dánielhez....

Posidonia Banus Restaurante

2018. januárjában egy régi kedves ismerősöm keresett meg azzal, hogy Marbellán szeretne éttermet nyitni. Az üzlethelyiséget megtalálta,...

Család

2003-ban, az Alabárdos Étterem üzletvezetői kinevezésem mellett, a magánéletben is révbe értem: 2003. július 26-án megnősültem. Feleségem,...

Dolgozzunk együtt!

Szakmai tanácsadás

Egy cég beindítása, és sikeres működtetése igazi emberpróbáló feladat, és sajnos nincs ez máshogy a vendéglátás területén...

Látványfőzés

A főző show-k alkalmával, mindig valamilyen látványos ételkülönlegességgel lepem meg a közönséget, sőt, előfordul, hogy a vendégek...

Food Styling

Az, hogy ennyi ideig kitartsak egyfajta munka mellett, lemondásokkal is járt. Egy idő után a főzésen kívül...

Még több szolgáltatás

Cikkek

Fiatal Szakácsművészek Díja

Lázár kuratórium tagjaként vett részt a Gundel Étterem Fiatal Szakácsművészek Díjának odaítélésben. A Gasztronómiai Művészeti Különdíjat 35...

Az iskolai menzák 50 legfinomabb étele

2017. március 9-én került kihirdetésre az 50 legfinomabb iskolai menza étel, amelyre az OGYÉI “Élj könnyebben kampány!” keretében...

Országos menzareform Lázár Cheffel

Kóstolj, szavazz, nyerj! Elindult az „Élj könnyebben!” kampány, amelynek célját, hogy a gyerekek tányérjára minél több egészségesebb étel...

VIP reggeli Lázárral

A nap legfontosabb étkezése a reggeli – tartja a mondás, melyet Lázár a tettek mezejére lépve alá...

Vacsoraestek

Halloween est

Lázár Chef imádja a Halloweent. Minden évben rémisztőbbnél rémisztőbb fogásokat talál ki. Természetesen, ami rémisztő lehet finom,...

Orosz vacsoraest

Lázár tradicionális orosz estet tartott Debrecenben, a Hotel Lyciumban**** – az orosz, grúz, tatár konyha különlegességeit felsorakoztató...

MVI Gálaest (Mezőkövesd)

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete 2013. évi gálavacsoráján Gundel Károly munkássága előtt tisztelgett. Az eseménynek a mezőkövesdi Balneo...

MVI Gálaest (Bükfürdő)

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete megalakulásának 20. évfordulója alkalmából Tatán, a Hotel Gottwaldban tartott első gálaest hagyományt teremtett,...

Vacsoraest az Orient Expresszen

Az Orient Expressz a világ leghíresebb vonata, amely kényeztető luxusát eddig csak uralkodók, hírességek, valamint további kiváltságos...

MVI Gálaest (Tata)

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete a Hotel Gottwald báltermében ünnepelte megalakulásának 20. évfordulóját, Jakabffy László kiváló szervezésében. A...

Lázár ünnepi előétele

Lázár szívsebészeknek rendezett gálavacsorán tartott látványfőzést Hévízen, 2010. december 10-én. Az előételt, Lázár kikísérletezett receptje és iránymutatása...

Chaine Mikulás Party

A Chaine des Rotisseurs gasztronómiai világszervezet 2010-es évzáró rendezvénye Lázár irányításával került megrendezésre hatalmas sikerrel. A felkérés...

Vacsoraest Thaiföldön

Bevallom, hogy deja vu érzés fogott el, amikor Réka (az asszisztensem) izgatottan újságolta: felkértek egy gourmet vacsora...

Külföldi sikerek

Posidonia Banus Restaurante

2018. januárjában egy régi kedves ismerősöm keresett meg azzal, hogy Marbellán szeretne éttermet nyitni. Az üzlethelyiséget megtalálta,...

Magyar termékek sikere Monacóban

A 2011. februári, nagyszabású párizsi gasztronómiai kiállítást követően, Lázár 2013. november 25-28-a között, a Siklósi kereskedőcsaláddal együttműködve,...

Magyar termékek népszerűsítése Moszkvában

2013. október 9-12. között, Moszkvában megrendezett Arany Ősz 2013 élelmiszer-ipari kiállításon, a korábbi párizsi és Monte-Carloi megjelenésekhez...

Hungarikum kavalkád Párizsban

Lázár 2011 februárjában két héten keresztül népszerűsítette hazánk gasztronómiáját Franciaországban, a Párizsban megrendezésre került nagyszabású kiállításon. A...

Vacsoraest Thaiföldön

Bevallom, hogy deja vu érzés fogott el, amikor Réka (az asszisztensem) izgatottan újságolta: felkértek egy gourmet vacsora...

Washingtoni magyar nagykövetség

„Útjaidat akármerre bolygod, egy országot hordozol magaddal, veled jön egy makacs íz, egy halk dal.”  Babits Mihály...

Médiamegjelenések, interjúk

Magyarország, szeretlek!

Az M1-en sugárzott Magyarország, szeretlek! szilveszteri különkiadásában kicsit összekeveredtek a játékok és a szabályok, folyton pörgött a...

Kasza!

A Super TV2 műsorának vendégeként Lázár látványos konyhai praktikákat mutatott Kasza Tibinek. Ennek során paprikát vágtak (Tibi...

Fábry

Fábry Sándor meghívott vendégeként Lázár megosztotta a nézőkkel a karácsonyi óriás avagy “dinópulyka” készítésének titkát. A látványos...

Magyarország, szeretlek!

A Magyarország, szeretlek! című show-műsorban ismert és elismert művészek, hírességek mérik össze tudásukat Magyarország kultúrájáról, történelméről és...

A Nagy Duett – Jég dupla whiskyvel

A Super TV2-n adásba kerülő A Nagy Duett második évadában Lázár a fakanalat mikrofonra cserélte, partnere a...

A Nagy Duett – Cápa Dal

A Super Tv2-n adásba kerülő A Nagy Duett második évadában Lázár a fakanalat mikrofonra cserélte, partnere a...

Séftippek lépésről lépésre

Mediterrán grillcsirke

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

2 óra

ADAG

4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

Közepes

Egyben sült szárnyas recept lépésről lépésre. A grillcsirkét szinte mindenki szereti, de kevesen készítik el otthon. Íme, egy különleges, de egyszerű recept mindenkinek!

Chilis szendvicstekercs

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

30 perc

ADAG

4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

Közepes

Gyors, egyszerű, finom mexikói “szendvics” lépésről lépésre. Aki igazán egyszerű, gyorsan elkészíthető és finom ételt szeretne készíteni, feltétlenül próbálja ki ezt a receptemet – akár hidegen akár melegen.