A TV Paprikán, amely kifejezetten kulináris műsorokat sugárzó csatorna, alaposabb elmélyülhettem egy-egy gasztronómiai témában, miközben természetesen maradt idő a receptek elkészítésének részletes bemutatására is.
Az egyes epizódokban aránylag könnyedén megvalósítható ételeket és desszerteket készítettünk vendégeimmel, érdekes, változatos alapanyagok felhasználásával, tippekkel, trükkökkel, praktikákkal megfűszerezve.
A stúdiós forgatásokon a konyhatechnológiák és eszközök, az utazós műsorokban pedig a magyar termelők és magyar alapanyagok kaptak nagyobb hangsúlyt.
A külső forgatási helyszínek közül az Orient Expressz helyszíne volt az egyik legérdekesebb. Nagy hatással voltak rám a vonathoz kapcsolódó legendák és gasztronómiai különlegességek, ráadásul mozgásban lévő, alkalmanként hirtelen fékező vonaton korábban még sosem készítettem és tálaltam ételeket.