Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

RTL Klub – Receptklub

2000-ben csatlakoztam az RTL Klub Receptklub csapatához. Egy nap feljöttek a műsor készítői, producerei az Alabárdos Étterembe vacsorázni. A vendégtérben mozogtam, észrevettek, felfigyeltek rám, és szóltak, hogy ha van kedvem, menjek el egy szereplőválogatásra, ahol Kaszás Géza mellé kerestek műsorvezető társat. Veszíteni valóm nem volt, így hát elmentem a próbafelvételre, majd az esélytelenek nyugalmával hazamentem. Két nap múlva hívtak, hogy tetszett nekik a stílusom, engem választottak, „csapó, felvétel indul”. Nem tagadom, hogy sok múlt a szerencsén is.

Fotó: RTL Klub – Receptklub

Az akkori tervek szerint a Receptklub csak néhány hónapig futott volna, ám népszerűségének és nézettségének köszönhetően, hétköznap és hétvégén egyaránt biztos helyet kapott a műsorstruktúrában – ez viszont, már nem a szerencsén múlt, hanem a remek, összeszokott stáb kiváló munkáján, ami felkeltette és folyamatosan fenntartotta a nézők érdeklődését.

Az adásokat nem csak stúdióban forgattuk, hanem már az elejétől kezdve kimerészkedtünk külső helyszínekre is, s bár ezek a felvételek hosszabb elő- és felkészülést igényeltek, megérték a plusz erőfeszítéseket.

A hab a tortán a külföldi forgatásaink voltak. A gasztronómiai tévétúránk első állomása Tunézia volt, ahol az arab konyhát tanulmányoztam, a második állomása Horvátország, ahol Kaszás Géza műsorvezető barátommal a helyi ételek elkészítését mutattuk be.

Fotó: RTL Klub – Receptklub

A Receptklub történetében a legforróbb jelenet az volt, amikor éppen flambírozni készültem. Ment minden a megszokott módon, ám az alkohol véletlenül kilöttyent Géza ingére, a következő pillanatban pedig azt láttuk, hogy már lángol az inge. Gyorsan leöntöttem egy pohár vízzel, de Géza mellkas szőre addigra már megperzselődött. Szerencsére nem sérült meg komolyabban. Ezt az új konyhatechnikai eljárást végül „Géza flambírozás, á’la Lázár” névre kereszteltük, de a kipróbálást nem ajánljuk senkinek, sőt. Ne feledjük, a konyha veszélyes üzem, vigyázzunk magunkra, és egymásra, kisgyermekünket pedig még véletlenül se hagyjuk magára a konyhában!

A Receptklub történetében a legforróbb jelenet az volt, amikor éppen flambírozni készültem. Ment minden a megszokott módon, ám az alkohol véletlenül kilöttyent Géza ingére, a következő pillanatban pedig azt láttuk, hogy már lángol az inge. Gyorsan leöntöttem egy pohár vízzel, de Géza mellkas szőre addigra már megperzselődött. Szerencsére nem sérült meg komolyabban. Ezt az új konyhatechnikai eljárást végül „Géza flambírozás, á’la Lázár” névre kereszteltük, de a kipróbálást nem ajánljuk senkinek, sőt. Ne feledjük, a konyha veszélyes üzem, vigyázzunk magunkra, és egymásra, kisgyermekünket pedig még véletlenül se hagyjuk magára a konyhában!

2002-ben Balatonaligán Grillsütő Európa Bajnokságot nyertem a Receptklub csapatával, hal-, és borjúhús kategóriákban.

Fotó: RTL Klub – Receptklub

2004-ben, a Freixnet pezsgőgyár felkérésére Spanyolországban, Barcelonában és környékén, gasztrotúrán vettünk részt Gézával és a Receptklub stábjával. Tanulmányoztam a spanyol konyhát és főzési kultúráját, a gasztronómiai élményeket pedig több adásban dolgoztuk fel. 2005-ben ismét visszatértünk Spanyolországba, ahol Castília Léon tartomány gasztronómiai kincseit fedeztük fel, és mutattuk be a nézőknek.

A 2005-ös Forma-1-es Magyar Nagydíj alkalmával, ideiglenesen két szakáccsal bővült a csapat, ugyanis a Ferrari két nagyszerű pilótája, Michael Schumacher és Rubens Barrichello bevonásával főztünk magyaros ételeket az egyik budapesti szálloda teraszán. Michael és Géza magyaros lecsót libamájsteakkel és sült burgonyával, Rubenssel túrós csuszával és paprikamártással körített szürkemarha bélszínt készítettünk, majd következett a palacsinták palacsintájának, a Gundel–palacsintának a sütése és jóízű elfogyasztása.

Fotó: RTL Klub – Receptklub

Fotó: RTL Klub – Receptklub

2006-ban gasztronómiai körutazást teszek Argentinában, Buenos Airesben. A televíziós show műsorok új fajtájával nyílt lehetőségem megismerkedni a Rettegés foka néhány epizódjában, ahol, bár sikerült úrrá lennem a tériszonyomon, mégsem sikerült nyerni, így csapattársaim számára bőrszerkóban főztem a műsor záróeseményén.

2008-ban Gézával részt vettünk egy számomra azóta is nagyon kedves rajzfilm, a L’ecsó szinkronizálásában. Igaz, nem szakácsnak kölcsönöztem a hangomat, hanem egy csokornyakkendős felszolgálónak, de a sors iróniája, hogy szolgáltam már fel szmokingban, de az nem volt ilyen mulatságos feladat.

Fotó: RTL Klub – Receptklub

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!