Gyors, egyszerű, finom mexikói “szendvics” lépésről lépésre. Aki igazán egyszerű, gyorsan elkészíthető és finom ételt szeretne készíteni, feltétlenül próbálja ki ezt a receptemet – akár hidegen akár melegen.
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
30 perc
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Közepes
ÁR
Közepes
Allergének
Mentes
2 csomag elősütött tortilla lap
45 dkg darált marhahús
1 doboz paradicsomkonzerv (400 g)
1 doboz bab-kukorica mix (200 g)
3 evőkanál étolaj
1 darab kápia paprika
8 dkg vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 mokkáskanál fekete törött bors
1 teáskanál só
chili paprika, zöld erős paprika szeletek ízlés szerint
3 dl tejföl
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 mokkáskanál só
1 fej zöldsaláta
1 fej vöröshagyma
1 csomag petrezselyemzöld
1. A darált húst a szeletelt fokhagymával együtt nagy lángon, kevés étolajon hirtelen megpirítjuk. Ne sózzuk, így hamarabb megpirul.
2. Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, a kis kockákra vágott kápia paprikát és a paradicsomkonzervet.
3. 5 percig pároljuk, ezután hozzákeverjük a leszűrt bab- és kukoricakonzervet, majd sózzuk és borsozzuk.
4. 10 perc forralás után hozzáadjuk a chili és a zöld erős paprika szeleteket – ha nem szeretjük a csípős ízt, ezt kihagyhatjuk.
5. A tortilla lapokat pár csepp vízzel meglocsoljuk, majd serpenyőben vagy mikróban langyosra melegítjük, majd megtöltjük a töltelékkel.
6. Szorosan feltekerjük. Fogyasztás előtt 5-10 percet várjunk, hogy a tészta belülről magába szívja a húsos szaftot.
1. A vizezett és meglangyosított tortilla lapot megkenjük fokhagymás tejföllel.
2. Rátesszük a vágott saláta és vöröshagyma szeleteket, valamint az apróra vágott petrezselymet.
3. A húsos tölteléket a közepén hosszában elhelyezzük.
4. Szorosan feltekerjük, ferdén félbevágjuk, majd felmelegítve tálaljuk.
1. Grillezett főtt kukoricával.
2. Burgonya vagy édesburgonya chips-el.
3. Különböző mártogatókkal, szószokkal.
4. Tálban megsütve, sajttal pirítva.