Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Chilis szendvicstekercs

Gyors, egyszerű, finom mexikói “szendvics” lépésről lépésre. Aki igazán egyszerű, gyorsan elkészíthető és finom ételt szeretne készíteni, feltétlenül próbálja ki ezt a receptemet – akár hidegen akár melegen.

 


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
30 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Közepes

ÁR

ÁR
Közepes

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 5 / 5. Értékelések: 1

Allergének

Glutén Tej

Mentes

Tojásmentes Hozzáadott cukormentes

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához:

2 csomag elősütött tortilla lap





Hozzávalók a húsos töltelékhez:

45 dkg darált marhahús
1 doboz paradicsomkonzerv (400 g)
1 doboz bab-kukorica mix (200 g)
3 evőkanál étolaj
1 darab kápia paprika
8 dkg vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 mokkáskanál fekete törött bors
1 teáskanál só
chili paprika, zöld erős paprika szeletek ízlés szerint

Hozzávalók a tejfölszószhoz:

3 dl tejföl
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 mokkáskanál só

Hozzávalók a tálaláshoz:

1 fej zöldsaláta
1 fej vöröshagyma
1 csomag petrezselyemzöld

Elkészítés

1. A darált húst a szeletelt fokhagymával együtt nagy lángon, kevés étolajon hirtelen megpirítjuk. Ne sózzuk, így hamarabb megpirul.

2. Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, a kis kockákra vágott kápia paprikát és a paradicsomkonzervet.

3. 5 percig pároljuk, ezután hozzákeverjük a leszűrt bab- és kukoricakonzervet, majd sózzuk és borsozzuk.

4. 10 perc forralás után hozzáadjuk a chili és a zöld erős paprika szeleteket – ha nem szeretjük a csípős ízt, ezt kihagyhatjuk.

5. A tortilla lapokat pár csepp vízzel meglocsoljuk, majd serpenyőben vagy mikróban langyosra melegítjük, majd megtöltjük a töltelékkel.

6. Szorosan feltekerjük. Fogyasztás előtt 5-10 percet várjunk, hogy a tészta belülről magába szívja a húsos szaftot.

A szendvicsek feltekerése tejfölszósszal és salátával:

1. A vizezett és meglangyosított tortilla lapot megkenjük fokhagymás tejföllel.

2. Rátesszük a vágott saláta és vöröshagyma szeleteket, valamint az apróra vágott petrezselymet.

3. A húsos tölteléket a közepén hosszában elhelyezzük.

4. Szorosan feltekerjük, ferdén félbevágjuk, majd felmelegítve tálaljuk.

A szendvicseket tálalhatjuk:

1. Grillezett főtt kukoricával.

2. Burgonya vagy édesburgonya chips-el.

3. Különböző mártogatókkal, szószokkal.

4. Tálban megsütve, sajttal pirítva.

Séftanácsok

Ez a szendvics nagyon gyorsan, egyszerűen, hidegen és melegen is elkészíthető, változatos töltelékekkel és szószokkal. Természetesen nem csak hússal, hanem különböző reszelt zöldségekkel, sajtokkal is nagyon finom.

Ügyeljünk arra, hogy töltés előtt mindig pár csepp vízzel locsoljuk meg a tortilla lapok mindkét oldalát, majd langyosítsuk meg, ezáltal könnyen tölthetővé és  tekerhetővé válik – különben könnyen eltörhet tekerés közben a tészta.

Sütőtálban sajttal is összesüthetjük, ilyenkor a betöltött “szendvicseket” tegyük szorosan egymás mellé egy tűzálló tálba, szórjuk meg gazdagon reszelt sajttal, majd sütőben, grillező funkción pirítsuk szép barnára.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra