Ha már meguntad a hagyományos salátákat, próbáld ki ezt a baconos-zöldbabos változatot, ami szezontól függően készülhet friss vagy felolvasztott zöldbabból is. Langyosan tálalva önálló fogásként is megállja a helyét. Kapor helyett használhatunk tárkonyt vagy lestyánt is.
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
20 perc
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Közepes
Allergének
8 dkg bacon
fél dl száraz fehérbor
2 darab zsemle
4 evőkanál olívaolaj
40 dkg zöld ceruzabab
10 dkg champignon vagy laskagomba
1 fej lila hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 csomag kapor
1 csomag zöldpetrezselyem
1 mokkáskanál őrölt fekete bors
1 mokkáskanál só
1. Serpenyőben megpirítjuk a nagyon apró kockákra vágott bacont.
2. Hozzáadjuk a kis cikkekre vágott gombát, majd sózzuk, borsozzuk, és felöntjük a fehérborral.
3. Hozzáadjuk a szeletelt fokhagymát, a finomra vágott petrezselyemzöldet és a cikkekre vágott lila hagymát.
4. Az egészet lefedjük, és 3 percig pároljuk.
5. Ezután hozzáadjuk a felolvasztott vagy friss zöldbabot, néhányszor átpörgetjük a serpenyőben, és újból 2 percig fedő alatt pároljuk.
6. Közben a zsemlét felkockázzuk.
7. A raguhoz keverjük a zsemlekockákat, az apróra vágott kapor- és petrezselyemleveleket, és meglocsoljuk az olívaolajjal.
8. Összerázzuk, és langyosan, mélyebb tálakban tálalva kínáljuk.