Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Erdélyi zöldbabsaláta

Kezdőlap > Receptek > Saláta > Erdélyi zöldbabsaláta

2020. június 02. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

Ha már meguntad a hagyományos salátákat, próbáld ki ezt a baconos-zöldbabos változatot, ami szezontól függően készülhet friss vagy felolvasztott zöldbabból is. Langyosan tálalva önálló fogásként is megállja a helyét. Kapor helyett használhatunk tárkonyt vagy lestyánt is.


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
20 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű

ÁR

ÁR
Közepes

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 4 / 5. Értékelések: 6

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Glutén

Hozzávalók

8 dkg bacon
fél dl száraz fehérbor
2 darab zsemle
4 evőkanál olívaolaj
40 dkg zöld ceruzabab
10 dkg champignon vagy laskagomba
1 fej lila hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 csomag kapor
1 csomag zöldpetrezselyem
1 mokkáskanál őrölt fekete bors
1 mokkáskanál só

Elkészítés

1. Serpenyőben megpirítjuk a nagyon apró kockákra vágott bacont.

2. Hozzáadjuk a kis cikkekre vágott gombát, majd sózzuk, borsozzuk, és felöntjük a fehérborral.

3. Hozzáadjuk a szeletelt fokhagymát, a finomra vágott petrezselyemzöldet és a cikkekre vágott lila hagymát.

4. Az egészet lefedjük, és 3 percig pároljuk.

5. Ezután hozzáadjuk a felolvasztott vagy friss zöldbabot, néhányszor átpörgetjük a serpenyőben, és újból 2 percig fedő alatt pároljuk.

6. Közben a zsemlét felkockázzuk.

7. A raguhoz keverjük a zsemlekockákat, az apróra vágott kapor- és petrezselyemleveleket, és meglocsoljuk az olívaolajjal.

8. Összerázzuk, és langyosan, mélyebb tálakban tálalva kínáljuk.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!