Ha nyár akkor görögdinnye. Mindenféle verzióban. Ha szereted a különlegességeket, ezt a receptet feltétlenül próbáld ki. A sárgadinnye-sonka kombó is nagy kedvencem, de most görög dinnyével kombináltam a sonkát, amit feta sajt kísér. Szuper összhangban állnak egymással, érdemes megkóstolni! Leginkább kerti partikra ajánlom, a buli főszereplője lesz, az tuti.
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
30 perc
ADAG
8 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Olcsó
Allergének
Mentes
1 darab görögdinnye
300 g feta sajt
100 g szeletelt érlelt sonka
olívaolaj
1 mokkáskanál törött bors
1. A görögdinnyét kibelezzük, a húsát nagyobb kockákra vágjuk, majd nyársra húzzuk.
2. A feta sajtot széttördelve a dinnye kivájt belsejébe tesszük, tetejét meglocsoljuk olívaolajjal, és megszórjuk törött borssal.
3. A dinnye becakkozott szélét kirakjuk a szeletelt érlelt sonkával.
4. Beletűzzük a nyársakat a dinnye tetejébe, sonkával, sajttal együtt tálaljuk.