Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Spárgás-krémsajtos-baconos tésztasaláta

Kezdőlap > Receptek > Főétel > Spárgás-krémsajtos-baconos tésztasaláta

2020. május 08. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

A spárgának is eljött a szezonja, nagyon sok helyen látom, hogy már lehet kapni. Megkóstoltam, és nagyon jó ízűek! Ennek ellenére, tapasztalataim szerint, sokan nem szeretik, mert nem sikerül jól elkészíteni. Ezért arra gondoltam, hogy megosztok Veletek egy olyan receptet, amelyen keresztül bemutatom azt a spárga elkészítési módot, aminek felhasználásával mindenki finom spárgás ételeket tud majd készíteni.


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
30 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű

ÁR

ÁR
Közepes

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 0 / 5. Értékelések: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Glutén Tojás Tej

Mentes

Húsmentes

Hozzávalók

Hozzávalók a spárga előkészítéséhez:

spárga
1.5 l víz
200 g kristálycukor
1 evőkanál 10%-os ecet
1 citrom kifacsart leve
1 mokkáskanál só

Hozzávalók a tésztasalátához:

150 g metélt tészta
300 g előkészített zöld és fehér spárga
0,5 dl spárgás főzőlé
150 g krémsajt
4 darab zsenge káposztalevél
1 evőkanál szezámolaj
1 teáskanál só

Hozzávalók a tálaláshoz:

150 g bacon
sajtos pirítós

Elkészítés

A spárga előkészítése (tipp a spárgák előkészítéséhez):

1. A spárgákat a fejétől lefelé haladva, zöldségtisztítóval megtisztítjuk.

2. A spárgák végeit körülbelül 1 cm hosszan visszavágjuk vissza (a zöld spárgát nem kell megpucolni, csak visszavágni).

3. A vízben feloldjuk a kristálycukrot, a 10%-os ecetet, a citrom kifacsart levét és a sót.

4. Felforraljuk, majd beletesszük a spárgákat.

5. Kis lángon, fedő alatt a vastagabb spárgákat 7, a vékonyabbakat 5, a zöld spárgákat 3 percig főzzük.

6. Ezt követően azonnal jeges, hideg vízbe rakjuk 5 percre. Ettől maradnak ropogósak.

7. Az így előkészített spárgákat már hidegen és melegen is felhasználhatjuk a spárgás ételeinkhez.

Tésztasaláta készítése:

1. Keverőtálban összeverjük a 300 g fent említett módon előkészített és apróbb darabokra vágott zöld és fehér spárgát, a krémsajtot, a spárgás főzőlevet, a vékony csíkokra vágott zsenge kelkáposzta leveleket, a szezámolajat, a sót, valamint a kifőtt és lehűtött metélt tésztát.

2. Tálalásnál megszórjuk ropogósra sütött darabolt baconnal. Tehetünk mellé sajtos pirítóst is.

Séftanácsok

A leírtak szerint előkészített spárgát lehet grillezni, sós, petrezselymes meleg vajjal leönteni, sajttal összesütni, vagy éppen egy spárgás-krémsajtos-baconos tésztasalátát készíteni belőle.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!