Az Őrségben eltöltött hétvégém megihletett, ráadásul itt a sütőtök szezonja, ami finom és nagyon sokoldalúan felhasználható. Fogadjátok szeretettel.
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
30 perc
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Közepes
Allergének
(25 cm átmérőjű és 5 cm mély sütőtálhoz)
200 g csavart Soós Tészta kifőzve, leszűrve
150 g császárszalonna csíkokra vágva
1 fej lila hagyma vastagabb szeletekre vágva
5 darab tojássárgája
1 teáskanál só
1 mokkáskanál fehér törött bors
2 dl tejföl
100 g reszelt mozzarella
200 g sült sütőtök belső húsa összetörve
olaj a sütőtál kikenéséhez
1. Forró serpenyőben kipirítjuk a császárszalonnát, hozzáadjuk a darabolt lila hagymát, 1-2 percig tovább pirítjuk, majd félrehúzzuk.
2. A tojássárgákat összeturmixoljuk a sóval, a törött borssal és a tejföllel.
3. Ezt követően hozzákeverjük a reszelt sajtot, majd a kifőtt, leszűrt, de még meleg tésztát, a pirított szalonnás hagymát és az összetört sütőtök ragut.
4. Alaposan elkeverjük, majd kiolajozott sütőtálba öntjük.
5. 185°C-on, légkeveréses funkción 15 percig sütjük, vagy addig, ameddig a teteje halványpiros lesz.