A 2020-as év Balatoni nyár című műsor receptjei nagy sikert arattak, ezért úgy gondoltam, összegyűjtöm őket egy csokorba, hogy könnyen elérhetőek legyenek. Ezeket a recepteket nem csak nyáron, hanem az év minden időszakában elkészítheted, mint ahogy a Balatont is egész évben látogathatod! Jó főzést, és jó étvágyát kívánok!
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
40 perc
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Olcsó
Allergének
1 csomag (400 g) masni tészta
5 evőkanál olívaolaj
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 teáskanál só
2 csomag fagyasztott, tejszínes parajkrém
100 g krémsajt
4 darab főtt tojás
1 doboz tonhal konzerv
1. A masni tésztát lobogó, sós vízben félpuhára főzzük, majd leszűrjük.
2. Serpenyőben olívaolajon megpirítjuk a zúzott fokhagymát, sózzuk, hozzáadjuk a kifőtt tésztát, majd alaposan átkeverjük.
3. Ezt követően hozzáadjuk a tejszínes parajkrémet és a krémsajtot is, majd összeforraljuk a tésztával.
4. Tálaláskor főtt tojással és tonhal konzervvel tálaljuk.