Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Hagymás marharostélyos

Kezdőlap > Receptek > Balatoni nyár > Hagymás marharostélyos

2020. augusztus 17. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

A 2020-as év Balatoni nyár című műsor receptjei nagy sikert arattak, ezért úgy gondoltam, összegyűjtöm őket egy csokorba, hogy könnyen elérhetőek legyenek. Ezeket a recepteket nem csak nyáron, hanem az év minden időszakában elkészítheted, mint ahogy a Balatont is egész évben látogathatod! Jó főzést, és jó étvágyát kívánok!


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
1 óra

ADAG

ADAG
2 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű

ÁR

ÁR
Közepes

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 3.8 / 5. Értékelések: 11

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Glutén Mustár

Hozzávalók

600 g marha rostélyos
5 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál mustár
2 teáskanál tengeri só
1 teáskanál törött bors
2 nagy fej vöröshagyma
100 g liszt
olaj a sütéshez

Elkészítés

1. A marhahús mindkét oldal bedörzsöljük olajjal, majd forró serpenyőben, oldalanként 5-5 percig sütjük.

2. Ezután 15 percig pihentetjük.

3. Ezt a folyamatot megismételjük még kétszer.

4. A második pihentetés után, de még sütés előtt kenjük meg a hús mindkét felét mustárral valamint sózzuk és borsozzuk is.

5. A vöröshagymát szeleteljük vékonyra, majd lisztben forgassuk meg, és süssük aranybarnára nem túl forró, bő olajban.

6. Tálalásnál halmozzuk a hús tetejére a ropogós hagymát, és melegen tálaljuk.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!