A 2020-as év Balatoni nyár című műsor receptjei nagy sikert arattak, ezért úgy gondoltam, összegyűjtöm őket egy csokorba, hogy könnyen elérhetőek legyenek. Ezeket a recepteket nem csak nyáron, hanem az év minden időszakában elkészítheted, mint ahogy a Balatont is egész évben látogathatod! Jó főzést, és jó étvágyát kívánok!
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
1 óra
ADAG
2 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Közepes
Allergének
600 g marha rostélyos
5 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál mustár
2 teáskanál tengeri só
1 teáskanál törött bors
2 nagy fej vöröshagyma
100 g liszt
olaj a sütéshez
1. A marhahús mindkét oldal bedörzsöljük olajjal, majd forró serpenyőben, oldalanként 5-5 percig sütjük.
2. Ezután 15 percig pihentetjük.
3. Ezt a folyamatot megismételjük még kétszer.
4. A második pihentetés után, de még sütés előtt kenjük meg a hús mindkét felét mustárral valamint sózzuk és borsozzuk is.
5. A vöröshagymát szeleteljük vékonyra, majd lisztben forgassuk meg, és süssük aranybarnára nem túl forró, bő olajban.
6.
Tálalásnál halmozzuk a hús tetejére a ropogós hagymát, és melegen tálaljuk.