A 2020-as év Balatoni nyár című műsor receptjei nagy sikert arattak, ezért úgy gondoltam, összegyűjtöm őket egy csokorba, hogy könnyen elérhetőek legyenek. Ezeket a recepteket nem csak nyáron, hanem az év minden időszakában elkészítheted, mint ahogy a Balatont is egész évben látogathatod! Jó főzést, és jó étvágyát kívánok!
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
40 perc
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Közepes
Allergének
400 g vaddisznó vagy sertésszűz
1 evőkanál mustár
2 teáskanál só
1 mokkáskanál törött bors
5 szál friss kakukkfű
300 g kifőtt metélt tészta
3 dl tejszínes gombaszósz
1. A vaddisznó vagy sertésszüzet megkenjük mustárral, megszórjuk sóval, törött borssal és friss kakukkfűvel, majd pár órára félretesszük.
2. Ezt követően kevés forró olajjal kikent serpenyőben a húst minden oldalról szép pirosra sütjük.
3. Ezután a visszamaradt fűszeres olajban megpirítjuk a kifőtt tésztát, majd leöntjük a tejszínes gombaszósszal, és jól elkeverjük.
4. Visszatesszük az elősütött húst, majd fedő alatt, kis lángon, a szósszal együtt 15 percig pároljuk.
5. Forrón, a húst felszeletelve tálaljuk.