Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Kakukkfüves vaddisznószűz gombás metélttel

Kezdőlap > Receptek > Balatoni nyár > Kakukkfüves vaddisznószűz gombás metélttel

2020. augusztus 17. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

A 2020-as év Balatoni nyár című műsor receptjei nagy sikert arattak, ezért úgy gondoltam, összegyűjtöm őket egy csokorba, hogy könnyen elérhetőek legyenek. Ezeket a recepteket nem csak nyáron, hanem az év minden időszakában elkészítheted, mint ahogy a Balatont is egész évben látogathatod! Jó főzést, és jó étvágyát kívánok!


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
40 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű

ÁR

ÁR
Közepes

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés / 5. Értékelések:

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Glutén Tojás Mustár Tej

Hozzávalók

400 g vaddisznó vagy sertésszűz
1 evőkanál mustár
2 teáskanál só
1 mokkáskanál törött bors
5 szál friss kakukkfű
300 g kifőtt metélt tészta
3 dl tejszínes gombaszósz

Elkészítés

1. A vaddisznó vagy sertésszüzet megkenjük mustárral, megszórjuk sóval, törött borssal és friss kakukkfűvel, majd pár órára félretesszük.

2. Ezt követően kevés forró olajjal kikent serpenyőben a húst minden oldalról szép pirosra sütjük.

3. Ezután a visszamaradt fűszeres olajban megpirítjuk a kifőtt tésztát, majd leöntjük a tejszínes gombaszósszal, és jól elkeverjük.

4. Visszatesszük az elősütött húst, majd fedő alatt, kis lángon, a szósszal együtt 15 percig pároljuk.

5. Forrón, a húst felszeletelve tálaljuk.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra