A 2020-as év Balatoni nyár című műsor receptjei nagy sikert arattak, ezért úgy gondoltam, összegyűjtöm őket egy csokorba, hogy könnyen elérhetőek legyenek. Ezeket a recepteket nem csak nyáron, hanem az év minden időszakában elkészítheted, mint ahogy a Balatont is egész évben látogathatod! Jó főzést, és jó étvágyát kívánok!
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
2 óra 30 perc
ADAG
4-6 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Közepes
4 evőkanál étolaj
60 g kockázott füstölt szalonna
150 g kockázott vöröshagyma
2 darab tv paprika
2 darab paradicsom kockákra vágva
1 kg savanyú káposzta
0,5 l víz
0,3 dl paradicsomlé
1 evőkanál paradicsompüré
1 teáskanál őrölt köménymag
2 teáskanál fűszerpaprika
1 evőkanál só
500 g tisztított, darabolt sertés köröm
1 kg tarja
1. Minden alapanyagot a felsorolt sorrendben a cserépedénybe teszünk, majd kemencében vagy 200°C-os sütőben 2,5 órát sütjük.