Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Thai fűszeres vörös lencsés bulgur

Kezdőlap > Receptek > Balatoni nyár > Thai fűszeres vörös lencsés bulgur

2020. augusztus 18. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

A 2020-as év Balatoni nyár című műsor receptjei nagy sikert arattak, ezért úgy gondoltam, összegyűjtöm őket egy csokorba, hogy könnyen elérhetőek legyenek. Ezeket a recepteket nem csak nyáron, hanem az év minden időszakában elkészítheted, mint ahogy a Balatont is egész évben látogathatod! Jó főzést, és jó étvágyát kívánok!


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
20 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű

ÁR

ÁR
Olcsó

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 4 / 5. Értékelések: 4

No votes so far! Be the first to rate this post.

Mentes

Húsmentes

Hozzávalók

4 evőkanál olívaolaj
1 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
2 csomag reform köret válogatás
2 teáskanál só
1 mokkáskanál bors
1 evőkanál thai fűszerkeverék
3 dl víz
2 dl kókusztejszín
1 evőkanál barna cukor
pár csepp citromlé
200 g csicseriborsó konzerv
1 csomag petrezselyemzöld

Elkészítés

1. Az olajon lepirítjuk a zöldségeket, majd hozzáöntjük a vegyes reform köret válogatást.

2. Sózzuk, borsozzuk és fűszerezzük thai fűszerkeverékkel.

3. Felöntjük vízzel, és fedő alatt 10 percig főzzük.

4. Ezt követően hozzáadjuk a kókusztejszínt, a barna cukrot, a citromlevet és a lecsöpögtetett csicseriborsó konzervet.

5. Jól átkeverjük, és apróra vágott petrezselyemzölddel megszórva, forrón tálaljuk.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!