A 2020-as év Balatoni nyár című műsor receptjei nagy sikert arattak, ezért úgy gondoltam, összegyűjtöm őket egy csokorba, hogy könnyen elérhetőek legyenek. Ezeket a recepteket nem csak nyáron, hanem az év minden időszakában elkészítheted, mint ahogy a Balatont is egész évben látogathatod! Jó főzést, és jó étvágyát kívánok!
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
1 óra 20 perc
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Közepes
ÁR
Közepes
Allergének
1 fej vöröshagyma
0.5 dl étolaj
500 g kockázott nyúlhús (csont nélkül)
1 darab babérlevél
1 evőkanál mustár
1 teáskanál só
1 gerezd fokhagyma
2 dl száraz fehérbor
2 szál fehérrépa
1 dl víz
1 dl tejszín
2 evőkanál barna cukor
1 csomag petrezselyemzöld
4 darab citrom cikk
galuska
1. A finomra vágott vöröshagymát az étolajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a kockázott nyúlhúst, a babérlevelet, a mustárt, a sót és a zúzott fokhagymát.
2. Felöntjük fehérborral, és fedő alatt 40 percig pároljuk.
3. Ezt követően hozzáadjuk a karikákra vágott fehérrépát, a vizet, majd még 15 percig pároljuk.
4. Amikor megpuhult hozzáöntjük a tejszínt, a barna cukrot valamint a finomra vágott petrezselyemzöldet, és még egyszer átforraljuk.
5. Forrón, citrom cikkel, galuskával körítve tálaljuk.