Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Fehérboros-babéros nyúlragu

Kezdőlap > Receptek > Balatoni nyár > Fehérboros-babéros nyúlragu

2020. augusztus 17. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

A 2020-as év Balatoni nyár című műsor receptjei nagy sikert arattak, ezért úgy gondoltam, összegyűjtöm őket egy csokorba, hogy könnyen elérhetőek legyenek. Ezeket a recepteket nem csak nyáron, hanem az év minden időszakában elkészítheted, mint ahogy a Balatont is egész évben látogathatod! Jó főzést, és jó étvágyát kívánok!


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
1 óra 20 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Közepes

ÁR

ÁR
Közepes

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 5 / 5. Értékelések: 1

Allergének

Mustár Tej

Hozzávalók

1 fej vöröshagyma
0.5 dl étolaj
500 g kockázott nyúlhús (csont nélkül)
1 darab babérlevél
1 evőkanál mustár
1 teáskanál só
1 gerezd fokhagyma
2 dl száraz fehérbor
2 szál fehérrépa
1 dl víz
1 dl tejszín
2 evőkanál barna cukor
1 csomag petrezselyemzöld
4 darab citrom cikk

Köret:

galuska

Elkészítés

1. A finomra vágott vöröshagymát az étolajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a kockázott nyúlhúst, a babérlevelet, a mustárt, a sót és a zúzott fokhagymát.

2. Felöntjük fehérborral, és fedő alatt 40 percig pároljuk.

3. Ezt követően hozzáadjuk a karikákra vágott fehérrépát, a vizet, majd még 15 percig pároljuk.

4. Amikor megpuhult hozzáöntjük a tejszínt, a barna cukrot valamint a finomra vágott petrezselyemzöldet, és még egyszer átforraljuk.

5. Forrón, citrom cikkel, galuskával körítve tálaljuk.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra