Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Pirítós paradicsommal és kolbász karikákkal

Kezdőlap > Receptek > Balatoni nyár > Pirítós paradicsommal és kolbász karikákkal

2020. augusztus 17. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

A 2020-as év Balatoni nyár című műsor receptjei nagy sikert arattak, ezért úgy gondoltam, összegyűjtöm őket egy csokorba, hogy könnyen elérhetőek legyenek. Ezeket a recepteket nem csak nyáron, hanem az év minden időszakában elkészítheted, mint ahogy a Balatont is egész évben látogathatod! Jó főzést, és jó étvágyát kívánok!


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
30 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű

ÁR

ÁR
Olcsó

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 3.7 / 5. Értékelések: 9

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Glutén

Hozzávalók

100 g füstölt száraz kolbász karikákra vágva
50 g tisztított vöröshagyma
4 szelet kenyér (2 kg-os kenyérből vágva)
3 evőkanál olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
2 x 400 g kockázott paradicsom konzerv
1 teáskanál só
1 mokkáskanál bors

Elkészítés

1. Forró serpenyőben megpirítjuk a kolbászkarikákat, majd hozzáadjuk a félfőre vágott vöröshagymát.

2. 5 percig pirítjuk, majd félretesszük.

3. A 2 kg-os kenyérből vágott szeleteket forró serpenyőben, kevés olívaolajon mindkét oldalról megpirítjuk.

4. Ezután rádörzsöljük a fokhagymát, majd megkenjük a sűrű paradicsomszósszal.

5. Sózzuk, borsozzuk, majd rátesszük a pirított hagymás kolbászkarikákat.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!