A 2020-as év Balatoni nyár című műsor receptjei nagy sikert arattak, ezért úgy gondoltam, összegyűjtöm őket egy csokorba, hogy könnyen elérhetőek legyenek. Ezeket a recepteket nem csak nyáron, hanem az év minden időszakában elkészítheted, mint ahogy a Balatont is egész évben látogathatod! Jó főzést, és jó étvágyát kívánok!
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
30 perc
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Olcsó
Allergének
100 g füstölt száraz kolbász karikákra vágva
50 g tisztított vöröshagyma
4 szelet kenyér (2 kg-os kenyérből vágva)
3 evőkanál olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
2 x 400 g kockázott paradicsom konzerv
1 teáskanál só
1 mokkáskanál bors
1. Forró serpenyőben megpirítjuk a kolbászkarikákat, majd hozzáadjuk a félfőre vágott vöröshagymát.
2. 5 percig pirítjuk, majd félretesszük.
3. A 2 kg-os kenyérből vágott szeleteket forró serpenyőben, kevés olívaolajon mindkét oldalról megpirítjuk.
4. Ezután rádörzsöljük a fokhagymát, majd megkenjük a sűrű paradicsomszósszal.
5. Sózzuk, borsozzuk, majd rátesszük a pirított hagymás kolbászkarikákat.