A 2020-as év Balatoni nyár című műsor receptjei nagy sikert arattak, ezért úgy gondoltam, összegyűjtöm őket egy csokorba, hogy könnyen elérhetőek legyenek. Ezeket a recepteket nem csak nyáron, hanem az év minden időszakában elkészítheted, mint ahogy a Balatont is egész évben látogathatod! Jó főzést, és jó étvágyát kívánok!
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
30 perc
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Közepes
Allergének
1 evőkanál vaddisznó- vagy sertészsír
4 szelet sertéstarja
1 teáskanál őrölt fahéj
2 teáskanál só
1 teáskanál chili pehely
1 evőkanál mustár
1 gerezd fokhagyma
1.5 dl rosé bor
5 evőkanál ribizli lekvár
5 evőkanál málna lekvár
200 g szilva
1. A zsíron megpirítjuk a tarjaszeletek mindkét oldalát.
2. Ezután fűszerezzük őrölt fahéjjal, sóval, chili pehellyel, mustárral, majd hozzáadjuk a szeletelt fokhagymát, és tovább pirítjuk.
3. Felöntjük a rosé borral, és hozzáadjuk a lekvárokat, valamint a felezett-magozott szilvákat.
4. Addig pároljuk, amíg a mártás besűrűsödik, majd forrón tálaljuk.