Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Szilvás tarja

Kezdőlap > Receptek > Balatoni nyár > Szilvás tarja

2020. augusztus 17. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

A 2020-as év Balatoni nyár című műsor receptjei nagy sikert arattak, ezért úgy gondoltam, összegyűjtöm őket egy csokorba, hogy könnyen elérhetőek legyenek. Ezeket a recepteket nem csak nyáron, hanem az év minden időszakában elkészítheted, mint ahogy a Balatont is egész évben látogathatod! Jó főzést, és jó étvágyát kívánok!


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
30 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű

ÁR

ÁR
Közepes

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 5 / 5. Értékelések: 1

Allergének

Mustár

Hozzávalók

1 evőkanál vaddisznó- vagy sertészsír
4 szelet sertéstarja
1 teáskanál őrölt fahéj
2 teáskanál só
1 teáskanál chili pehely
1 evőkanál mustár
1 gerezd fokhagyma
1.5 dl rosé bor
5 evőkanál ribizli lekvár
5 evőkanál málna lekvár
200 g szilva

Elkészítés

1. A zsíron megpirítjuk a tarjaszeletek mindkét oldalát.

2. Ezután fűszerezzük őrölt fahéjjal, sóval, chili pehellyel, mustárral, majd hozzáadjuk a szeletelt fokhagymát, és tovább pirítjuk.

3. Felöntjük a rosé borral, és hozzáadjuk a lekvárokat, valamint a felezett-magozott szilvákat.

4. Addig pároljuk, amíg a mártás besűrűsödik, majd forrón tálaljuk.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra