Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Vadrizses sertésragu sárgarépával és csicseriborsóval

Kezdőlap > Receptek > Balatoni nyár > Vadrizses sertésragu sárgarépával és csicseriborsóval

2020. augusztus 17. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

A 2020-as év Balatoni nyár című műsor receptjei nagy sikert arattak, ezért úgy gondoltam, összegyűjtöm őket egy csokorba, hogy könnyen elérhetőek legyenek. Ezeket a recepteket nem csak nyáron, hanem az év minden időszakában elkészítheted, mint ahogy a Balatont is egész évben látogathatod! Jó főzést, és jó étvágyát kívánok!


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
40 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű

ÁR

ÁR
Közepes

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 5 / 5. Értékelések: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Mustár

Hozzávalók

100 g vöröshagyma
5 evőkanál étolaj
400 g sertéslapocka
50 g vadrizs vagy ragacsos rizs
1 evőkanál mustár
2 teáskanál só
1 mokkáskanál törött bors
2 gerezd fokhagyma
1 dl víz
2 dl vörös- vagy fehérbor
100 g kockákra vágott sárgarépa
100 g csicseriborsó konzerv

Elkészítés

1. A finomra vágott vöröshagymát kevés étolajon rövid ideig pirítjuk, majd hozzáadjuk a kockákra vágott sertéslapockát és a vadrizst.

2. Ízesítjük mustárral, sóval törött borssal, zúzott fokhagymával, felöntjük vízzel és vörösborral.

3. Fedő alatt félpuhára főzzük.

4. Ezután hozzáadjuk a kockákra vágott sárgarépát is, és fedő alatt még 15 percig főzzük.

5. A legvégén összeforraljuk a leszűrt csicseriborsó konzervvel, majd tálaljuk.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!