A 2020-as év Balatoni nyár című műsor receptjei nagy sikert arattak, ezért úgy gondoltam, összegyűjtöm őket egy csokorba, hogy könnyen elérhetőek legyenek. Ezeket a recepteket nem csak nyáron, hanem az év minden időszakában elkészítheted, mint ahogy a Balatont is egész évben látogathatod! Jó főzést, és jó étvágyát kívánok!
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
40 perc
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Közepes
Allergének
100 g vöröshagyma
5 evőkanál étolaj
400 g sertéslapocka
50 g vadrizs vagy ragacsos rizs
1 evőkanál mustár
2 teáskanál só
1 mokkáskanál törött bors
2 gerezd fokhagyma
1 dl víz
2 dl vörös- vagy fehérbor
100 g kockákra vágott sárgarépa
100 g csicseriborsó konzerv
1. A finomra vágott vöröshagymát kevés étolajon rövid ideig pirítjuk, majd hozzáadjuk a kockákra vágott sertéslapockát és a vadrizst.
2. Ízesítjük mustárral, sóval törött borssal, zúzott fokhagymával, felöntjük vízzel és vörösborral.
3. Fedő alatt félpuhára főzzük.
4. Ezután hozzáadjuk a kockákra vágott sárgarépát is, és fedő alatt még 15 percig főzzük.
5. A legvégén összeforraljuk a leszűrt csicseriborsó konzervvel, majd tálaljuk.