Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Velős pirítós faszén felett készítve

Kezdőlap > Receptek > Balatoni nyár > Velős pirítós faszén felett készítve

2020. augusztus 17. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

A 2020-as év Balatoni nyár című műsor receptjei nagy sikert arattak, ezért úgy gondoltam, összegyűjtöm őket egy csokorba, hogy könnyen elérhetőek legyenek. Ezeket a recepteket nem csak nyáron, hanem az év minden időszakában elkészítheted, mint ahogy a Balatont is egész évben látogathatod! Jó főzést, és jó étvágyát kívánok!


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
20 perc

ADAG

ADAG
2-4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű

ÁR

ÁR
Közepes

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 5 / 5. Értékelések: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

Hozzávalók

600 g velős csont darabok
1 csomag petrezselyemzöld
1 fej lila hagyma
2 teáskanál só
1 mokkáskanál törött bors
2 gerezd fokhagyma
8 szelet kovászos kenyér

Elkészítés

1. A velős csontokat faszén felett 5-5 perc alatt megsütjük.

2. A csontból a megsült velőt egy tálba ütjük, majd összekeverjük finomra vágott petrezselyemzölddel, lila hagymával, sóval és törött borssal.

3. A kenyérszeleteket mindkét oldalról megpirítjuk, majd fokhagymával bedörzsöljük.

4. Erre kenjük vékonyan a bekevert velőkrémet, és még melegen kínáljuk.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!