A 2020-as év Balatoni nyár című műsor receptjei nagy sikert arattak, ezért úgy gondoltam, összegyűjtöm őket egy csokorba, hogy könnyen elérhetőek legyenek. Ezeket a recepteket nem csak nyáron, hanem az év minden időszakában elkészítheted, mint ahogy a Balatont is egész évben látogathatod! Jó főzést, és jó étvágyát kívánok!
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
20 perc
ADAG
2-4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Közepes
600 g velős csont darabok
1 csomag petrezselyemzöld
1 fej lila hagyma
2 teáskanál só
1 mokkáskanál törött bors
2 gerezd fokhagyma
8 szelet kovászos kenyér
1. A velős csontokat faszén felett 5-5 perc alatt megsütjük.
2. A csontból a megsült velőt egy tálba ütjük, majd összekeverjük finomra vágott petrezselyemzölddel, lila hagymával, sóval és törött borssal.
3. A kenyérszeleteket mindkét oldalról megpirítjuk, majd fokhagymával bedörzsöljük.
4. Erre kenjük vékonyan a bekevert velőkrémet, és még melegen kínáljuk.