A 2020-as év Balatoni nyár című műsor receptjei nagy sikert arattak, ezért úgy gondoltam, összegyűjtöm őket egy csokorba, hogy könnyen elérhetőek legyenek. Ezeket a recepteket nem csak nyáron, hanem az év minden időszakában elkészítheted, mint ahogy a Balatont is egész évben látogathatod! Jó főzést, és jó étvágyát kívánok!
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
35 perc
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Olcsó
Allergének
5 evőkanál olívaolaj
50 g tisztított vöröshagyma
200 g darált sertéshús
4 dl paradicsomlé
2 teáskanál só
1 mokkáskanál törött bors
1 teáskanál chili pehely
200 g csavart tészta
2 dl víz
3 darab paradicsom
1. Az olívaolajon megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a darálthúst, és még 5 percig pirítjuk.
2. Felöntjük a paradicsomlével, sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk chili pehellyel.
3. Hozzáadjuk a tésztát és a vizet, majd fedő alatt 15-20 percig főzzük.
4. Tálalás előtt hozzákeverjük a felkockázott paradicsomot.