Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Nyaralós paradicsomos-húsos tészta

Kezdőlap > Receptek > Balatoni nyár > Nyaralós paradicsomos-húsos tészta

2020. augusztus 17. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

A 2020-as év Balatoni nyár című műsor receptjei nagy sikert arattak, ezért úgy gondoltam, összegyűjtöm őket egy csokorba, hogy könnyen elérhetőek legyenek. Ezeket a recepteket nem csak nyáron, hanem az év minden időszakában elkészítheted, mint ahogy a Balatont is egész évben látogathatod! Jó főzést, és jó étvágyát kívánok!


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
35 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű

ÁR

ÁR
Olcsó

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 4.8 / 5. Értékelések: 6

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Glutén Tojás

Hozzávalók

5 evőkanál olívaolaj
50 g tisztított vöröshagyma
200 g darált sertéshús
4 dl paradicsomlé
2 teáskanál só
1 mokkáskanál törött bors
1 teáskanál chili pehely
200 g csavart tészta
2 dl víz
3 darab paradicsom

Elkészítés

1. Az olívaolajon megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a darálthúst, és még 5 percig pirítjuk.

2. Felöntjük a paradicsomlével, sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk chili pehellyel.

3. Hozzáadjuk a tésztát és a vizet, majd fedő alatt 15-20 percig főzzük.

4. Tálalás előtt hozzákeverjük a felkockázott paradicsomot.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!