Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Rizses étel

Tenger gyümölcsei paella

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

50 perc

ADAG

6 adag

NEHÉZSÉGI FOK

Közepes

Az egyik legnagyobb népszerűségnek örvendő spanyol fogás ez, ami méltán lett világhíres. Úgy olvastam, hogy a paella Valencia környékéről származik, ahol a halászat és a rizstermesztés egyszerre van jelen…

Zöldséges sonkarizottó

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

25 perc

ADAG

4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

Könnyű

Ez a recept a húsvéti maradékok felhasználására született. Nem szeretek ételt kidobni, hiszek abban, hogy minden újra fel lehet, sőt fel is kell használni, amíg csak lehet. Természetesen, ha épp nem húsvét után olvasod a receptemet, a “maradék” szavaktól tekints el. Ez a fogás természetesen nem csak húsvét után készíthető el.

Tejberizs gyümölcs darabokkal

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

1 óra

ADAG

4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

Könnyű

Szintén egy nagy múlttal rendelkező desszertről van szó. Jól lehűtve a legfinomabb, és természetesen akkor, ha a megfelelő rizsből készítjük. Erre a legalkalmasabb a kerek szemű, fényezett A kategóriájú rizs.

Spenótos-krémsajtos csirke barna rizzsel

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

30 perc

ADAG

4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

Könnyű

Legújabb kedvencünk ez a spenótos, krémsajtos csirkemell barna rizzsel. Tökéletes az összhang a spenót, a krémsajt és a csirke között, a barna rizs meg csak emeli az élményt. A csirkemell rizs kombináció örök és a végtelenségig variálható. Ezt a receptet egy kis krémsajttal és parajjal turbóztuk fel, és egy nagyon ízletes és egészséges egytálételt kaptunk. A fehér rizs helyett barna rizst használtunk, mert sokkal egészségesebb. A barna rizs feldolgozása során megmaradnak az értékes vitaminok, ásványi anyagok a növényben. Emellett az emésztést is segíti magas rosttartalma miatt. Kell ennél több? Ugye, hogy nem? Főzésre fel!

Ludaskása

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

1 óra 20 perc

ADAG

6 adag

NEHÉZSÉGI FOK

Közepes

Ha Márton nap, akkor lúd, ha lúd, akkor legyen kövér, igaz? Mennyei ez a ludaskása, tökéletes, ízletes fogás, igencsak laktató, de nemcsak ünnepnapokra.

Krémes rizottó hajón készítve

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

40 perc

ADAG

4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

Könnyű

Végtelenül egyszerű, ámde nagyszerű finomság!  A hajó nem kötelező hozzávaló! A fehérborból természetesen tegyünk félre, maradjon az étkezéshez is, nagyon jó kísérője lesz a rizsnek.

Gombás-cukkinis rizottó krémsajttal és parmezánnal

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

40 perc

ADAG

2 adag

NEHÉZSÉGI FOK

Könnyű

Nincs is jobb egy krémes, ragacsos rizottónál, pláne ha felturbózzuk egy kis gombával, cukkinivel! Ráadásul a krémsajt még selymesebbé teszi. Próbáljátok ki, isteni lakoma!

Séftippek lépésről lépésre

Chilis szendvicstekercs

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

30 perc

ADAG

4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

Közepes

Gyors, egyszerű, finom mexikói “szendvics” lépésről lépésre. Aki igazán egyszerű, gyorsan elkészíthető és finom ételt szeretne készíteni, feltétlenül próbálja ki ezt a receptemet – akár hidegen akár melegen.

 

Narancsos-mascarpone-s sütőtök tekercs

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

1 óra 15 perc

ADAG

6 adag

NEHÉZSÉGI FOK

Közepes

Ünnepi desszert lépésről lépésre. Ez a desszert nem bonyolult. Mindenkinek sikerülni fog, valamint látványos és zavarba ejtően finom. Aki nem hiszi, süsse meg!

Receptek

Levesek

Húsgombócleves eperlevél tésztával

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

2 óra

ADAG

4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

Közepes

Gyerekkorom ízei köszönnek vissza ebben a receptben. Igazi vasárnapi leves, amit kicsi és nagy is követelni fog mindig, ha egyszer elkészítetted nekik.

Lencsekrémleves füstölt tarjával

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

30 perc

ADAG

4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

Könnyű

Laktató és tápláló leves, igazi téli fogás. Együk a lencsét, sokat, sokféleképpen, mert nagyon egészséges és nem utolsó sorban finom.

Főételek

Kukoricás tojásfánk

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

35 perc

ADAG

4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

Könnyű

A farsangi édes szalagos és csöröge fánkok után, íme egy sós változat. Sok tojás kell hozzá, így Húsvétra is ajánlom, az esetlegesen megmaradt tojások felhasználásához.

Sonkaropogós tormás tejföllel

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

30 perc

ADAG

4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

Könnyű

A húsvétot követő napokban már kevesen lelkesednek azért, hogy megint főtt tojást és sonkát ehessenek, de senkinek sincs szíve kidobni a maradékot. Íme egy receptötlet, ami megmutatja azt, hogy hogyan tehetjük újra kívánatossá a vonzerejét vesztett főtt sonkát.

Desszertek

Töltött csokoládétojás

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

10 perc

ADAG

4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

Könnyű

Hívhatnánk húsvéti csokoládé bombának is. Ez a desszert biztosan letaglóz. És ha a csoki nem lenne elég, akkor ráadásként a csokoládé kehely alsó részébe szórhatunk aszalt vagy kandírozott gyümölcsöket is.

Húsvéti kalács aszalt gyümölcsökkel

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

2 óra 10 perc

ADAG

4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

Közepes

Nincs húsvét kalács nélkül. Reggelire, tízóraira, uzsonnára vagy akár vacsorára is kínálhatjuk. A tetejére szórt aszalt gyümölcs mix tartalmazhat datolyát, barackot, szilvát és körtét is, valamint lekvárral is kínálhatjuk.

Italok

Tojáslikőr

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

1 óra 20 perc

ADAG

4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

Közepes

Karácsonyi vagy inkább húsvéti ital? Nem is tudom pontosan. De persze nincs ünnephez kötve a fogyasztása. Nem bonyolult elkészíteni otthon, érdemes kipróbálni, a siker garantált. Aztán csak óvatosan a pohár újratöltésével, mert nagyon itatja magát.

Pumpkin spice latte, avagy a tökös tejeskávé

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

55 perc

ADAG

1 adag

NEHÉZSÉGI FOK

Könnyű

Manapság nagyon nagy népszerűségnek örvend ez a kávékülönlegesség. Az ősz beköszöntével egyre több kávézó kínálatában bukkan fel. Elhoztam Nektek ennek a finomságnak a receptjét, hiszen otthon is könnyedén elkészíthető. Magát a szirupot hűtőben tárolhatod, jó pár napig eláll: csak a kávédba kevered reggelente, és máris jobban indul a napod. Próbáld ki, nem fogod megbánni!