Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Levendula szörp

Kezdőlap > Receptek > Alkoholtartalmú ital > Levendula szörp

2020. július 03. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

Tipp nyári hűsítő készítéséhez: Az elkészült szörpöt jégkocka tartóba adagoljuk, majd lefagyasztjuk. Ezután nincs más dolgunk, mint a meleg nyári estéken a pohár rozénkba beletenni.


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
10 perc

ADAG

ADAG
1 üveg

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű

ÁR

ÁR
Olcsó

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 0 / 5. Értékelések: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

Hozzávalók

1 l víz
1 kg cukor
0,5 dl száraz rozé
3 nagy marék szárított levendula
2 evőkanál mirelit áfonya, hogy szebb színe legyen
2 nagy citrom leve
1 darab szegfűszeg

Elkészítés

1. A vizet, a cukrot és a bort 2-3 percig forraljuk.

2. Hozzáadjuk a maradék hozzávalókat, és még egyet rottyantunk rajta.

3. Fél napig állni hagyjuk, majd leszűrjük.

4. Jól zárható üvegben tároljuk.

5. Fontos, hogy a bor nem az alkohol tartalma miatt kell bele, mert az főzés közben elpárolog, hanem a savaira van szükség, ami nagyon jól kiemeli a levendula ízét.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra