Tipp nyári hűsítő készítéséhez: Az elkészült szörpöt jégkocka tartóba adagoljuk, majd lefagyasztjuk. Ezután nincs más dolgunk, mint a meleg nyári estéken a pohár rozénkba beletenni.
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
10 perc
ADAG
1 üveg
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Olcsó
1 l víz
1 kg cukor
0,5 dl száraz rozé
3 nagy marék szárított levendula
2 evőkanál mirelit áfonya, hogy szebb színe legyen
2 nagy citrom leve
1 darab szegfűszeg
1. A vizet, a cukrot és a bort 2-3 percig forraljuk.
2. Hozzáadjuk a maradék hozzávalókat, és még egyet rottyantunk rajta.
3. Fél napig állni hagyjuk, majd leszűrjük.
4.
Jól zárható üvegben tároljuk.
5. Fontos, hogy a bor nem az alkohol tartalma miatt kell bele, mert az főzés közben elpárolog, hanem a savaira van szükség, ami nagyon jól kiemeli a levendula ízét.