Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Tojáslikőr

Kezdőlap > Receptek > Ital > Tojáslikőr

2019. augusztus 08. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

Karácsonyi vagy inkább húsvéti ital? Nem is tudom pontosan. De persze nincs ünnephez kötve a fogyasztása. Nem bonyolult elkészíteni otthon, érdemes kipróbálni, a siker garantált. Aztán csak óvatosan a pohár újratöltésével, mert nagyon itatja magát.


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
1 óra 20 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Közepes

ÁR

ÁR
Drága

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 4.9 / 5. Értékelések: 7

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Dióféle Tojás Tej

Mentes

Húsmentes

Hozzávalók

9 tojássárgája
150 gramm porcukor
300 milliliter tej
500 milliliter tejszín
1 vanília rúd
1 evőkanál őrölt fahéj
1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg
1 teáskanál őrölt szerecsendió
100 milliliter Konyak
100 milliliter Bourbon

Elkészítés

1. A tojássárgákat és a cukrot alaposan kikeverjük.

2. Ezután egy kisebb lábosban, közepes lángon, a tejet, a tejszínt, a fűszereket és a félbevágott vanília rudat épp csak addig főzzük, amíg fel nem forr.

3. Egy evőkanálnyi meleg tejet a felvert tojásokhoz keverünk, arra figyeljünk, hogy folyamatosan keverjük!

4. Miközben még mindig folyamatosan kevergetünk, a tojást hozzáadjuk a lábosban marad fűszeres tejhez.

5. Még mindig folyamatos kevergetés mellett, közepes lángon addig főzzük a tejet, amíg egy picit be nem sűrűsödik. Semmiképpen ne forraljuk!

6. Ha kellőképpen sűrűnek találjuk, tegyük félre hűlni 1 órára.

7. Miután már kihűlt az italunk, jöhet bele az alkohol. Elkeverjük, és csatos üvegbe töltjük a tojáslikőrt.

8. Fogyasztás előtt pihentessük egy napig a hűtőben, hogy az ízek jól összeérjenek.

9. Tárolása a fogyasztás után is a hűtőben történjen, néhány napig a eláll a hidegben.

10. Mielőtt poharakba töltenénk, kicsit rázzuk fel az üveget, mert leülepedhet.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!