Egy bögrényi ősz. Kezdjük a napot ezzel a szerecsendiós-fahéjas-tejszínhabos kávéval! Ez a kávé igazi desszert. Nem mindig van idő sokat pepecselni egy kávéval, de néha igenis szükség van egy kis kényeztetésre, egy kis énidőre, a borongós őszi, téli időben az ablakon kibambulva. Ez a latte tökéletes alibit ad, hogy elmerülj a gondolataidban és, hogy kicsit egyedül légy. Lássuk hát a receptet!
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
5 perc
ADAG
1 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Olcsó
Allergének
Mentes
1 hosszú kávé
50 ml habtejszín vagy valamilyen növényi tejszín
1 csipet fahéj
1 csipet őrölt szerecsendió
1 csipet őrölt szegfűszeg
1 teáskanál juharszirup
1.
A tejszínhabot lehűtjük, majd habbá verjük robotgép segítségével.
2. A csészénk aljára csurgassuk a juharszirupot. Öntsük rá a kávét.
3.
Keverjük a kávéba a fűszereket, majd halmozzuk a tejszínhabot a kávé tetejére.
4.
Díszítésnek még egy kis fahéjjal szórjuk meg a lattét.
5. Jó merengést!