Ezt a koktélt a kedvenc chiringuitónkban (ejtsd: csiringító) szereztem. A csiringitó tulajdonképpen egy tengerparti éttermet takar, ahol nem csak étellel, itallal, hanem napozó ágyakkal is szolgálnak. A spanyol tengerpartok tele vannak jobbnál jobb ilyen kis helyekkel. Finomabbnál finomabb ételekkel és italokkal szolgálnak. Sokszor voltunk itt családostul, összebarátkoztunk a srácokkal, akik megtudták, hogy egy közeli étterem séfje vagyok. A magyar gulyásnak még Dél-Spanyolországban is híre van, megkértek mondjam el nekik a receptet. Megmondtam, de egy feltétellel: ha megkapom a Mahiki koktéljük receptjét. De nem tartom meg magamnak, most meg is osztom Veletek.
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
15 perc
ADAG
1 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Közepes
Mentes
35 milliliter jó minőségű rum
15 milliliter körte püré
10 milliliter eper püré
25 milliliter citromlé
20 milliliter cukorszirup
75 milliliter Prosecco vagy Cava
1. Mindent összetevőt alaposan keverjünk össze. Hosszú pohárban, jéggel szervírozzuk.