Ez a recept a húsvéti maradékok felhasználására született. Nem szeretek ételt kidobni, hiszek abban, hogy minden újra fel lehet, sőt fel is kell használni, amíg csak lehet. Természetesen, ha épp nem húsvét után olvasod a receptemet, a “maradék” szavaktól tekints el. Ez a fogás természetesen nem csak húsvét után készíthető el.
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
25 perc
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Közepes
Allergének
Mentes
35 dkg főtt sonka
4 darab főtt tojás
40 dkg rizs
3 evőkanál olívaolaj
1 dl tejszín
6 dl víz
1 szál fehérrépa
1 szál sárgarépa
1 kisebb cikk zeller
15 dkg zöldborsó
2 gerezd fokhagyma
1 csomag snidling
1. Az apróra vágott fokhagymát az olívaolajon megpirítjuk, majd felöntjük vízzel, hozzáadjuk a nyers rizst valamint a kockákra vágott zöldségeket: a fehérrépát, sárgarépát és a zellert.
2. Lassú tűzön, folyamatosan kevergetve főzzük.
3. Közben a maradék főtt sonkát apró kockákra vágjuk, majd azt is hozzáadjuk. Az ételt külön nem sózzuk, hanem a sonkával kioldódó sóval ízesítjük.
4.
Amikor a rizs már félig megpuhult, hozzáadjuk a zöldborsót, a tejszínt és az apróra vágott snidlinget, majd addig főzzük, amíg a rizs megpuhul.
5. Tálaláskor nem sajttal, hanem reszelt, főtt tojással szórjuk meg.