Egy igazán könnyű húsvéti étel, amely előre is elkészíthető! Ez az étel kiválóan alkalmas nagyobb vendégsereg ellátására is, mert előző nap előkészíthető a töltött padlizsán és a szósz is. Ha egy napot áll betöltve a hűtőszekrényben, akkor egyébként még finomabb! Jó főzést, jó étvágyat mindenkinek!
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
45 perc
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Közepes
Allergének
2 darab nagyobb padlizsán
4 evőkanál olívaolaj
1 mokkáskanál törött bors
2 mokkáskanál só
a padlizsán kikapart belseje
20 dkg darált sertés lapocka
6 darab keményre főtt tojás
5 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál mustár
6 dkg finomra vágott vöröshagyma
1 csomag petrezselyemzöld
1 mokkáskanál törött bors
1 teáskanál só
2 dl tejföl vagy 10 dkg krémsajt
4 evőkanál majonéz
fél citrom leve
1 csomag finomra vágott petrezselyemzöld
1 teáskanál só
1. A padlizsán mindkét oldalára talpat vágunk.
2. Hosszában kettévágjuk, majd a belsejét kikanalazzuk.
3. Olajjal vékonyan átkenjük, majd sózzuk, borsozzuk.
4. 220°C-os grill funkción, 15 perc alatt arany barnára grillezzük.
1. A megtisztított vöröshagymát és a padlizsán kikapart belsejét éles késsel apróra vágjuk.
2. Sózzuk, borsozzuk, majd egy serpenyőben, kevés olajon, kevergetve 10 percig pirítjuk.
3. A sós vízben keményre főtt tojásokat megtisztítjuk, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
4. Összekeverjük a darált húst, a reszelt tojást, a pirított padlizsánt, a mustárt és a petrezselyemzöldet.
5. A fűszeres tojás tölteléket az elősütött padlizsánokba töltjük.
6. Sütőlapra tesszük, és 190 °C-os, légkeveréses sütőben 15-20 perc alatt pirosra sütjük.
1. A tejfölt vagy krémsajtot összekeverjük a majonézzel.
2. Hozzáadjuk a petrezselyemzöldet és a citromlevet.
3. A tányér alját kikenjük a pikáns szósszal.
4. Középre helyezzük a megsült töltött padlizsánt.