Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Tojással töltött padlizsán

Kezdőlap > Receptek > Húsvét > Tojással töltött padlizsán

2020. április 06. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

Egy igazán könnyű húsvéti étel, amely előre is elkészíthető! Ez az étel kiválóan alkalmas nagyobb vendégsereg ellátására is, mert előző nap előkészíthető a töltött padlizsán és a szósz is. Ha egy napot áll betöltve a hűtőszekrényben, akkor egyébként még finomabb! Jó főzést, jó étvágyat mindenkinek!


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
45 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű

ÁR

ÁR
Közepes

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés / 5. Értékelések:

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Tojás Mustár Tej

Hozzávalók

Hozzávalók a padlizsánhoz:

2 darab nagyobb padlizsán
4 evőkanál olívaolaj
1 mokkáskanál törött bors
2 mokkáskanál só

Hozzávalók a töltelékhez:

a padlizsán kikapart belseje
20 dkg darált sertés lapocka
6 darab keményre főtt tojás
5 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál mustár
6 dkg finomra vágott vöröshagyma
1 csomag petrezselyemzöld
1 mokkáskanál törött bors
1 teáskanál só

Hozzávalók a paprikás szószhoz:

2 dl tejföl vagy 10 dkg krémsajt
4 evőkanál majonéz
fél citrom leve
1 csomag finomra vágott petrezselyemzöld
1 teáskanál só

Elkészítés

A padlizsán előkészítése:

1. A padlizsán mindkét oldalára talpat vágunk.

2. Hosszában kettévágjuk, majd a belsejét kikanalazzuk.

3. Olajjal vékonyan átkenjük, majd sózzuk, borsozzuk.

4. 220°C-os grill funkción, 15 perc alatt arany barnára grillezzük.

A töltelék elkészítése:

1. A megtisztított vöröshagymát és a padlizsán kikapart belsejét éles késsel apróra vágjuk.

2. Sózzuk, borsozzuk, majd egy serpenyőben, kevés olajon, kevergetve 10 percig pirítjuk.

3. A sós vízben keményre főtt tojásokat megtisztítjuk, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük.

4. Összekeverjük a darált húst, a reszelt tojást, a pirított padlizsánt, a mustárt és a petrezselyemzöldet.

5. A fűszeres tojás tölteléket az elősütött padlizsánokba töltjük.

6. Sütőlapra tesszük, és 190 °C-os, légkeveréses sütőben 15-20 perc alatt pirosra sütjük.

A tálalás fortélya:

1. A tejfölt vagy krémsajtot összekeverjük a majonézzel.

2. Hozzáadjuk a petrezselyemzöldet és a citromlevet.

3. A tányér alját kikenjük a pikáns szósszal.

4. Középre helyezzük a megsült töltött padlizsánt.

Séftanácsok

Az a saját tapasztalatom, hogy húsvét alkalmával általában sok főtt tojás szokott megmaradni. Ezeket érdemes megpucolni és lereszelni, mert nagyon finom tojásos tölteléket lehet belőle készíteni. A tölteléket ezután akár padlizsánba vagy cukkinibe vagy éppen zsenge patisszonba is lehet tölteni. A darálthús lehet csirke, pulyka vagy éppen marha is. De akár el is hagyhatjuk a húst, ebben az esetben reszelt sajtot tegyünk a töltelékbe.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra