A farsangi édes szalagos és csöröge fánkok után, íme egy sós változat. Sok tojás kell hozzá, így Húsvétra is ajánlom, az esetlegesen megmaradt tojások felhasználásához.
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
35 perc
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Olcsó
Allergének
Mentes
30 dkg kukoricakonzerv vagy fagyasztott kukorica
2 darab egész, nyers tojás
3 darab egész főtt tojás
40 dkg liszt
2 dl tej
2 dl olaj a sütéshez
1 teáskanál só
7 g élesztő
0,5 dl langyos tej
1 evőkanál liszt
1 evőkanál cukor
saláta mix
2 dl tejföl
1 csomag kapor
1. A langyos tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt úgy, hogy egy kisebb edénybe beleöntjük a langyos tejet, hozzáadjuk a cukrot és a kevés liszttel elmorzsolt élesztőt.
2. Kevergetés nélkül lefedjük, majd 4-5 percre langyos helyre tesszük.
3. Műanyag keverőtálban összekeverjük a hozzávalókat: a lisztet, a sót, a lecsöpögtetett kukoricát, a felfuttatott élesztőt, a tejet, a felvert, egész tojásokat és a főtt, lereszelt tojásokat.
4. Fakanál segítségével lágy masszát keverünk belőle, majd konyharuhával letakarva, 10 percig kelesztjük.
5. Serpenyőben olajat melegítünk, majd kanál segítségével kisebb, körülbelül ujjnyi vastag korongokat helyezünk a forró olajba, ezután mindkét oldalukat szép pirosra sütjük.
6. Forrón, hideg kapros tejföllel és salátával kínáljuk.