Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Kukoricás tojásfánk

Kezdőlap > Receptek > Húsvét > Kukoricás tojásfánk

2020. április 03. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

A farsangi édes szalagos és csöröge fánkok után, íme egy sós változat. Sok tojás kell hozzá, így Húsvétra is ajánlom, az esetlegesen megmaradt tojások felhasználásához.


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
35 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű

ÁR

ÁR
Olcsó

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 5 / 5. Értékelések: 6

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Glutén Tojás Tej

Mentes

Húsmentes

Hozzávalók

30 dkg kukoricakonzerv vagy fagyasztott kukorica
2 darab egész, nyers tojás
3 darab egész főtt tojás
40 dkg liszt
2 dl tej
2 dl olaj a sütéshez
1 teáskanál só

Hozzávalók az élesztő felfuttatásához:

7 g élesztő
0,5 dl langyos tej
1 evőkanál liszt
1 evőkanál cukor

Hozzávalók a tálaláshoz:

saláta mix
2 dl tejföl
1 csomag kapor

Elkészítés

1. A langyos tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt úgy, hogy egy kisebb edénybe beleöntjük a langyos tejet, hozzáadjuk a cukrot és a kevés liszttel elmorzsolt élesztőt.

2. Kevergetés nélkül lefedjük, majd 4-5 percre langyos helyre tesszük.

3. Műanyag keverőtálban összekeverjük a hozzávalókat: a lisztet, a sót, a lecsöpögtetett kukoricát, a felfuttatott élesztőt, a tejet, a felvert, egész tojásokat és a főtt, lereszelt tojásokat.

4. Fakanál segítségével lágy masszát keverünk belőle, majd konyharuhával letakarva, 10 percig kelesztjük.

5. Serpenyőben olajat melegítünk, majd kanál segítségével kisebb, körülbelül ujjnyi vastag korongokat helyezünk a forró olajba, ezután mindkét oldalukat szép pirosra sütjük.

6. Forrón, hideg kapros tejföllel és salátával kínáljuk.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!