Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Cipóban sült füstölt tarja

Kezdőlap > Receptek > Húsvét > Cipóban sült füstölt tarja

2020. április 03. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

Ennek a receptnek az elkészítésével olyan húsvéti ínyencségben lesz részetek, ami után mindenki megnyalja mind a tíz ujját! Ez a cipóban sült tarja többször is kerülhetne asztalra, nem csak húsvétkor, ugyanis annyira finom!


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
1 óra 10 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Közepes

ÁR

ÁR
Közepes

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 4.4 / 5. Értékelések: 5

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Glutén Tojás Tej

Hozzávalók

Hozzávalók a sonkához:

40 dkg füstölt pácolt tarja
1 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 kis babérlevél

Hozzávalók a tésztához:

2,5 dkg élesztő
0,5 dl tej
1 darab tojássárgája
1 mokkáskanál cukor
15 dkg finomliszt
15 dkg rétesliszt
3 evőkanál olaj
1 darab nagy szem burgonya
1 szál rozmaring
3 levél bazsalikom
1 mokkáskanál őrölt köménymag
3 evőkanál olaj
1 mokkáskanál só

Hozzávalók a körethez:

retek
újhagyma
hegyes erős paprika

Elkészítés

1. A tarját éjszakára hideg vízbe áztatjuk.

2. Másnap vizet cserélünk, és annyi friss vizet öntünk rá, hogy az teljesen ellepje.

3. Hozzáadjuk a vöröshagymát, a fokhagymát, a babérlevelet, a sárgarépát és a fehérrépát.

4. Fedő alatt, kis lángon jó puhára főzzük.

5. A tarját kihűtjük, és félretesszük.

A tészta készítése:

1. A tejet a cukorral meglangyosítjuk, és az élesztőt belemorzsolva felfuttatjuk.

2. Ezt követően összedolgozzuk a finomliszttel, a rétesliszttel, a nagy szem áttört burgonyával, a tojássárgájával és a sóval, majd még annyi langyos tejet öntünk hozzá, hogy közepesen kemény kelt tésztát kapjunk.

3. A végén beledolgozzuk még az olajat, az apróra vágott rozmaringot és bazsalikom levelet, valamint az őrölt köménymagot.

4. Cipót formázunk, letakarva a duplájára kelesztjük, majd ujjnyi vastag lappá nyújtjuk.

5. A főtt tarját a tésztába csomagoljuk, és 180 °C-os sütőben 45 perc alatt, szép pirosra sütjük.

6. Retekkel, újhagymával és hegyes erős paprikával tálaljuk.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!