Íme egy receptötlet, ami megmutatja azt, hogy a húsvét utáni napokban, hogyan tehetjük újra kívánatossá a vonzerejét vesztett főtt tojást.
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
20 perc
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Olcsó
Allergének
1 doboz olajos hal konzerv
1 evőkanál halolaj
8 darab főtt tojás
1 darab főtt tojás a díszítéshez
2 dl tejföl
4 evőkanál majonéz
fél citrom reszelt héja és leve
1 csomag snidling
1 mokkáskanál őrölt fekete bors
1 csomag saláta mix
1. Elkészítjük az öntetet: a tejfölt összekeverjük a majonézzel, a reszelt citrom levével és héjával, az apróra vágott snidlinggel, az őrölt fekete borssal és 1 evőkanálnyi, a halkonzervben található halolajjal.
2. A főtt tojásokat cikkekre vágjuk, majd a salátalevelekkel együtt a tányér közepére halmozzuk.
3. Leöntjük az elkészített öntettel, majd a tetejére helyezzük az olajos haldarabokat.
4. Reszelt tojással megszórva, pirítóssal tálaljuk.