Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Húsvéti kalács aszalt gyümölcsökkel

Kezdőlap > Receptek > Húsvét > Húsvéti kalács aszalt gyümölcsökkel

2020. április 03. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

Nincs húsvét kalács nélkül. Reggelire, tízóraira, uzsonnára vagy akár vacsorára is kínálhatjuk. A tetejére szórt aszalt gyümölcs mix tartalmazhat datolyát, barackot, szilvát és körtét is, valamint lekvárral is kínálhatjuk.


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
2 óra 10 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Közepes

ÁR

ÁR
Olcsó

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés / 5. Értékelések:

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Glutén Tojás Tej

Hozzávalók

15 dkg aszalt gyümölcs mix
4 dkg élesztő
3,5 dl tej
10 dkg vaj
3 darab tojássárgája
2 darab tojássárgája a kenéshez
60 dkg liszt
5 dkg porcukor
1 mokkáskanál só

Elkészítés

1. Az élesztőt összekeverjük 1 kiskanál cukorral, 1 dl langyos tejjel, és a tetejére 1 evőkanál lisztet szórunk.

2. Letakarjuk, majd körülbelül 10 perc alatt felfuttatjuk.

3. Ezután a lisztet egy tálba szitáljuk, majd mikróban meglangyosítjuk.

4. A liszt közepébe csinálunk egy mélyedést, beleöntjük a felfuttatott élesztőt, összedolgozzuk. majd hozzáadjuk a maradék tejet, a cukrot, a tojássárgákat és a sót.

5. Jól összedolgozzuk, majd beledagasztjuk az olvasztott, de nem meleg vajat.

6. Addig gyúrjuk, amíg szép hólyagos lesz, ezt követően hozzáadjuk a kockákra vágott aszalt gyümölcsöket, és egyenletesen eldolgozzuk a tésztát.

7. Tetejét beszórjuk liszttel, és letakarva langyos helyen kétszeresére kelesztjük.

8. Ha megkelt, lisztezett deszkán átgyúrjuk, és három részre osztjuk.

9. Hengereket sodrunk belőle, befonjuk, és tovább kelesztjük.

10. A tésztát megkenjük tojássárgával, és előmelegített sütőben, 180 °C-on 30-35 percig sütjük.

11. Sütés után közvetlenül még ne vágjuk fel, hanem inkább kenjük meg vizes ecsettel a pirosra sült részeket, ettől sokkal szebb színe lesz a kalácsunknak.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra