Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Sonkaropogós tormás tejföllel

Kezdőlap > Receptek > Húsvét > Sonkaropogós tormás tejföllel

2020. április 03. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

A húsvétot követő napokban már kevesen lelkesednek azért, hogy megint főtt tojást és sonkát ehessenek, de senkinek sincs szíve kidobni a maradékot. Íme egy receptötlet, ami megmutatja azt, hogy hogyan tehetjük újra kívánatossá a vonzerejét vesztett főtt sonkát.


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
30 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű

ÁR

ÁR
Közepes

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 4.9 / 5. Értékelések: 16

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Glutén Tojás Tej

Hozzávalók

15 dkg maradék füstölt, főtt sonka – darálva
1 tojássárgája
2 dl étolaj
3 dl tej
5 dkg vaj
5 dkg liszt
5 dkg zsemlemorzsa a masszába
10 dkg zsemlemorzsa a panírozáshoz
1 mokkáskanál őrölt fekete bors

Hozzávalók a tálaláshoz:

sonka
saláta
2 dl tejföl
1 evőkanál reszelt torma

Elkészítés

1. Megolvasztjuk a vajat, majd hozzáadjuk a lisztet, rövid pirítás után (maximum 1 perc) felöntjük tejjel.

2. Habverővel simára keverjük, majd hagyjuk, hogy sűrű masszává álljon össze. A habverővel csak addig dolgozzunk, amíg a lisztet simára keverjük a tejjel, ezután váltsunk fakanálra, mert így könnyebb dolgunk lesz.

3. Miután a masszánk besűrűsödött, lehúzzuk a tűzről, és hozzáadjuk a darált sonkát, az őrölt fekete borsot, a zsemlemorzsát és a tojássárgáját.

4. Alaposan összedolgozzuk a masszát, majd hagyjuk kihűlni.

5. Zsemlemorzsás kézzel egyforma hengereket formázunk, majd ezekből körülbelül 4-5 cm hosszúságú rudakat vágunk.

6. Egyenként zsemlemorzsába forgatjuk, majd egy felforrósított serpenyőben, az olajban egyenletesen szép pirosra sütjük azokat.

7. Hidegen vagy melegen, salátával, friss, reszelt tormával összekevert tejföllel meglocsolva, sonka darabokkal megszórva tálaljuk.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!