Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Töltött csokoládétojás

Kezdőlap > Receptek > Húsvét > Töltött csokoládétojás

2020. április 03. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

Hívhatnánk húsvéti csokoládé bombának is. Ez a desszert biztosan letaglóz. És ha a csoki nem lenne elég, akkor ráadásként a csokoládé kehely alsó részébe szórhatunk aszalt vagy kandírozott gyümölcsöket is.


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
10 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű

ÁR

ÁR
Olcsó

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 5 / 5. Értékelések: 1

Allergének

Tej

Hozzávalók

2 dl tejszín
0.5 dl csokoládéöntet
2 darab elválasztható húsvéti csokoládétojás
1 teáskanál kakaópor
4 evőkanál aszalt vagy kandírozott gyümölcs
étcsokoládérudak vagy -szeletek a díszítéshez

Elkészítés

1. A habszifonba betöltjük a tejszínt és a kész csokoládéöntet, ügyelve, hogy a folyadékok együttes mennyisége ne haladja meg a szifonhoz javasolt mennyiséget.

2. Kemény csokoládés tejszínhabot készítünk belőle.

3. A húsvéti csokoládétojásokat kettészedjük, a kelyhek aljára kandírozott gyümölcsüket szórunk, és csokoládéhabot nyomunk rájuk.

4. A tetejüket vékonyra vágott étcsokoládéval tűzdeljük meg.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra