Hívhatnánk húsvéti csokoládé bombának is. Ez a desszert biztosan letaglóz. És ha a csoki nem lenne elég, akkor ráadásként a csokoládé kehely alsó részébe szórhatunk aszalt vagy kandírozott gyümölcsöket is.
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
10 perc
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Olcsó
Allergének
2 dl tejszín
0.5 dl csokoládéöntet
2 darab elválasztható húsvéti csokoládétojás
1 teáskanál kakaópor
4 evőkanál aszalt vagy kandírozott gyümölcs
étcsokoládérudak vagy -szeletek a díszítéshez
1. A habszifonba betöltjük a tejszínt és a kész csokoládéöntet, ügyelve, hogy a folyadékok együttes mennyisége ne haladja meg a szifonhoz javasolt mennyiséget.
2. Kemény csokoládés tejszínhabot készítünk belőle.
3. A húsvéti csokoládétojásokat kettészedjük, a kelyhek aljára kandírozott gyümölcsüket szórunk, és csokoládéhabot nyomunk rájuk.
4. A tetejüket vékonyra vágott étcsokoládéval tűzdeljük meg.