Kiváló húsvéti reggeli jó sok tojással, de levessel kombinálva könnyű ebéd is lehet belőle, felkockázva pedig falatkaként is kínálhatjuk.
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
30 perc
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Olcsó
Allergének
2 darab zsemle
12 darab tojás
2 dl tejföl
3 dl tejszín
20 dkg kolbász vagy virsli
1 fej vöröshagyma
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 csomag petrezselyem
1 mokkáskanál őrölt fekete bors
1 teáskanál só
4 evőkanál olaj a sütéshez
10 dkg reszelt sajt (főzéshez, díszítéshez)
1. A zsemlét nagyobb kockákra vágjuk, majd félretesszük.
2. Műanyag keverőtálban felütjük a tojásokat, hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a sót, az őrölt fekete borsot, a tejszínt, a finomra vágott zöld petrezselymet, a karikákra vágott kolbászt vagy virslit és az egészet jól összedolgozzuk.
3. Magas peremű serpenyőt kikenünk olajjal, majd miután felhevült, beleöntjük a tojásos tésztát.
4. A tetejét megszórjuk a kockákra vágott zsemlével és a reszelt sajttal.
5. Kis lángon körülbelül 6 percig sütjük.
6. Az idő leteltével a tésztát lapátkanál segítségével a serpenyőben megforgatjuk, majd tányérra borítjuk, cikkekre vágjuk, tejföllel, reszelt sajttal forrón kínáljuk.