Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Zsemlés borított tojás

Kezdőlap > Receptek > Húsvét > Zsemlés borított tojás

2020. április 03. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

Kiváló húsvéti reggeli jó sok tojással, de levessel kombinálva könnyű ebéd is lehet belőle, felkockázva pedig falatkaként is kínálhatjuk.


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
30 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű

ÁR

ÁR
Olcsó

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 4 / 5. Értékelések: 2

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Glutén Tojás Tej

Hozzávalók

2 darab zsemle
12 darab tojás
2 dl tejföl
3 dl tejszín
20 dkg kolbász vagy virsli
1 fej vöröshagyma
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 csomag petrezselyem
1 mokkáskanál őrölt fekete bors
1 teáskanál só
4 evőkanál olaj a sütéshez
10 dkg reszelt sajt (főzéshez, díszítéshez)

Elkészítés

1. A zsemlét nagyobb kockákra vágjuk, majd félretesszük.

2. Műanyag keverőtálban felütjük a tojásokat, hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a sót, az őrölt fekete borsot, a tejszínt, a finomra vágott zöld petrezselymet, a karikákra vágott kolbászt vagy virslit és az egészet jól összedolgozzuk.

3. Magas peremű serpenyőt kikenünk olajjal, majd miután felhevült, beleöntjük a tojásos tésztát.

4. A tetejét megszórjuk a kockákra vágott zsemlével és a reszelt sajttal.

5. Kis lángon körülbelül 6 percig sütjük.

6. Az idő leteltével a tésztát lapátkanál segítségével a serpenyőben megforgatjuk, majd tányérra borítjuk, cikkekre vágjuk, tejföllel, reszelt sajttal forrón kínáljuk.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!