Szintén egy nagy múlttal rendelkező desszertről van szó. Jól lehűtve a legfinomabb, és természetesen akkor, ha a megfelelő rizsből készítjük. Erre a legalkalmasabb a kerek szemű, fényezett A kategóriájú rizs.
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
1 óra
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Olcsó
Allergének
Mentes
35 dkg rizs
1 l tej
3 dkg vaj
2 dl főzőtejszín
10 dkg cukor
1 vaníliarúd
gyümölcsök ízlés szerint
1.
A rizst vajon néhány perc alatt megpároljuk.
2. Felöntjük a tejjel és a tejszínnel, hozzáadjuk a cukrot, valamint a félbevágott vaníliarudat.
3.
Felforraljuk, majd lassú tűzön, időnként megkevergetve – hogy ne égjen le – fedő alatt puhára főzzük.
4. Gyümölcsszemekkel kínáljuk.