Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Tejberizs gyümölcs darabokkal

Szintén egy nagy múlttal rendelkező desszertről van szó. Jól lehűtve a legfinomabb, és természetesen akkor, ha a megfelelő rizsből készítjük. Erre a legalkalmasabb a kerek szemű, fényezett A kategóriájú rizs.


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
1 óra

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű

ÁR

ÁR
Olcsó

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 5 / 5. Értékelések: 1

Allergének

Tej

Mentes

Húsmentes Tojásmentes Gluténmentes

Hozzávalók

35 dkg rizs
1 l tej
3 dkg vaj
2 dl főzőtejszín
10 dkg cukor
1 vaníliarúd
gyümölcsök ízlés szerint

Elkészítés

1. A rizst vajon néhány perc alatt megpároljuk.

2. Felöntjük a tejjel és a tejszínnel, hozzáadjuk a cukrot, valamint a félbevágott vaníliarudat.

3. Felforraljuk, majd lassú tűzön, időnként megkevergetve – hogy ne égjen le – fedő alatt puhára főzzük.

4. Gyümölcsszemekkel kínáljuk.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra