Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Kovászosuborka-leves

Kezdőlap > Receptek > Balatoni nyár > Kovászosuborka-leves

2020. augusztus 17. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

A 2020-as év Balatoni nyár című műsor receptjei nagy sikert arattak, ezért úgy gondoltam, összegyűjtöm őket egy csokorba, hogy könnyen elérhetőek legyenek. Ezeket a recepteket nem csak nyáron, hanem az év minden időszakában elkészítheted, mint ahogy a Balatont is egész évben látogathatod! Jó főzést, és jó étvágyát kívánok!


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
20 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű

ÁR

ÁR
Olcsó

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 4.1 / 5. Értékelések: 9

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Mogyoró Tej

Hozzávalók

Hozzávalók a turmixba:

8 darab kovászosuborka
2 dl ubilé
5 evőkanál olívaolaj
2 dl hideg víz
1 csomag friss kapor
2 szelet kenyér (elhagyható)
1 csomag petrezselyem zöld
20 g pirított, sótlan földimogyoró

Hozzávalók a zöldségmixhez:

250 g fagyasztott zöldségmix
2 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál só

Hozzávalók a tálaláshoz:

tejföl vagy joghurt

Elkészítés

1. A leveshez turmixgépben pürésítjük a hozzávalókat, majd jól lehűtjük.

2. A zöldségmixet olívaolajon pici sóval szép pirosra pirítjuk, majd félretesszük.

3. Tálalásnál a leveses mélytányér aljába tesszük a pirított zöldségmixet, a tejfölt vagy joghurtot, és rámerjük a jéghidegre hűlt levest.

4. A tálalásnál adhatunk pirított burgonya lepényt is hozzá.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!