A 2020-as év Balatoni nyár című műsor receptjei nagy sikert arattak, ezért úgy gondoltam, összegyűjtöm őket egy csokorba, hogy könnyen elérhetőek legyenek. Ezeket a recepteket nem csak nyáron, hanem az év minden időszakában elkészítheted, mint ahogy a Balatont is egész évben látogathatod! Jó főzést, és jó étvágyát kívánok!
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
20 perc
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Olcsó
Allergének
8 darab kovászosuborka
2 dl ubilé
5 evőkanál olívaolaj
2 dl hideg víz
1 csomag friss kapor
2 szelet kenyér (elhagyható)
1 csomag petrezselyem zöld
20 g pirított, sótlan földimogyoró
250 g fagyasztott zöldségmix
2 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál só
tejföl vagy joghurt
1. A leveshez turmixgépben pürésítjük a hozzávalókat, majd jól lehűtjük.
2. A zöldségmixet olívaolajon pici sóval szép pirosra pirítjuk, majd félretesszük.
3. Tálalásnál a leveses mélytányér aljába tesszük a pirított zöldségmixet, a tejfölt vagy joghurtot, és rámerjük a jéghidegre hűlt levest.
4. A tálalásnál adhatunk pirított burgonya lepényt is hozzá.