Ismertek olyan embert, aki nem szereti a rizskochot? Mert én nem! Gyerekkorom egyik kedvenc desszertje otthon is, és az iskolai menzán is sokat ettük. Nagy örömömre fiaim is imádják, így gyárthatom nekik (na jó egy kicsit magamnak is) nagy mennyiségben. Egyszerű és nagyszerű recept, mutatom is, hogy készítem.
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
1 óra 20 perc
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Olcsó
Allergének
300 g rizs
1 l zsíros tej
1 vaníliarúd
1 csipet só
6 darab tojás
100 g cukor
1. A tejben megfőzzük a rizst a vanília rúd és a só társaságában. Ezután hagyjuk kihűlni.
2. A tojások sárgáját és a cukrot (2 evőkanálnyit hagyjunk meg a fehérje felveréséhez) keverjük habosra, és adjuk a rizshez, miután az kihűlt.
3.
A fehérjét a maradék 2 evőkanál cukorral kemény habbá verjük, majd a rizsbe forgatjuk.
4. Egy zsírpapírral kibélelt tepsibe öntjük a masszát, és 150 °C-ra előmelegített sütőben 40-50 perc alatt készre sütjük.