Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Gyerekkorunk kedvence a rizsfelfújt, avagy a rizskoch

Kezdőlap > Receptek > Rizses étel > Gyerekkorunk kedvence a rizsfelfújt, avagy a rizskoch

2020. május 19. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

Ismertek olyan embert, aki nem szereti a rizskochot? Mert én nem! Gyerekkorom egyik kedvenc desszertje otthon is, és az iskolai menzán is sokat ettük. Nagy örömömre fiaim is imádják, így gyárthatom nekik (na jó egy kicsit magamnak is) nagy mennyiségben. Egyszerű és nagyszerű recept, mutatom is, hogy készítem.


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
1 óra 20 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű

ÁR

ÁR
Olcsó

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 4.3 / 5. Értékelések: 12

Allergének

Tojás Tej

Hozzávalók

300 g rizs
1 l zsíros tej
1 vaníliarúd
1 csipet só
6 darab tojás
100 g cukor

Elkészítés

1. A tejben megfőzzük a rizst a vanília rúd és a só társaságában. Ezután hagyjuk kihűlni.

2. A tojások sárgáját és a cukrot (2 evőkanálnyit hagyjunk meg a fehérje felveréséhez) keverjük habosra, és adjuk a rizshez, miután az kihűlt.

3. A fehérjét a maradék 2 evőkanál cukorral kemény habbá verjük, majd a rizsbe forgatjuk.

4. Egy zsírpapírral kibélelt tepsibe öntjük a masszát, és 150 °C-ra előmelegített sütőben 40-50 perc alatt készre sütjük.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra