Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Krémes rizottó hajón készítve

Kezdőlap > Receptek > Főétel > Krémes rizottó hajón készítve

2019. július 17. Szerző: Lázár

Végtelenül egyszerű, ámde nagyszerű finomság!  A hajó nem kötelező hozzávaló! A fehérborból természetesen tegyünk félre, maradjon az étkezéshez is, nagyon jó kísérője lesz a rizsnek.


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
40 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű

ÁR

ÁR
Olcsó

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 5 / 5. Értékelések: 3

Allergének

Tej

Mentes

Húsmentes

Hozzávalók

100 g rizs
100 g kockázott vegyes zöldség
100 g kockákra vágott kápia paprika
3 dl tejszín
2 dl száraz fehérbor
500 ml víz
50 g finomra vágott hagyma
3 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál vaj

Elkészítés

1. Az olívaolajon megpirítjuk a finomra vágott hagymát, sózzuk, majd felengedjük 2 dl borral.

2. Hozzáadjuk a vajat, a rizst, a kockázott vegyes zöldségeket, majd felöntjük vízzel, és kevergetve, kis lángon, 20 percig főzzük.

3. Ezután megszórjuk a kockákra vágott kápia paprikával, felöntjük tejszínnel, és egy forralás után, forrón tálaljuk.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra