Végtelenül egyszerű, ámde nagyszerű finomság! A hajó nem kötelező hozzávaló! A fehérborból természetesen tegyünk félre, maradjon az étkezéshez is, nagyon jó kísérője lesz a rizsnek.
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
40 perc
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Olcsó
Allergének
Mentes
100 g rizs
100 g kockázott vegyes zöldség
100 g kockákra vágott kápia paprika
3 dl tejszín
2 dl száraz fehérbor
500 ml víz
50 g finomra vágott hagyma
3 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál vaj
só
1. Az olívaolajon megpirítjuk a finomra vágott hagymát, sózzuk, majd felengedjük 2 dl borral.
2. Hozzáadjuk a vajat, a rizst, a kockázott vegyes zöldségeket, majd felöntjük vízzel, és kevergetve, kis lángon, 20 percig főzzük.
3. Ezután megszórjuk a kockákra vágott kápia paprikával, felöntjük tejszínnel, és egy forralás után, forrón tálaljuk.