Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Vörösboros libacombok erdei gombával

Kezdőlap > Receptek > Kacsa - Liba > Vörösboros libacombok erdei gombával

2020. november 10. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

Kétségkívül a legnépszerűbb Márton-napi receptem libasülttel, gombával és vörösborral. Nem csak a libanapokhoz kapcsolódóan érdemes elkészíteni, kiváló fogás minden alkalomra. Természetesen kacsacombból is elkészíthetjük.


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
1 óra 30 perc

ADAG

ADAG
6 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Közepes

ÁR

ÁR
Közepes

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 4.9 / 5. Értékelések: 13

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Tej

Hozzávalók

6 darab libacomb
15 dkg szeletelt vadgomba
10 dkg vaj
fél liter vörösbor
5 evőkanál étolaj
1 kis fej vöröshagyma
5 gerezd zúzott fokhagyma
1 evőkanál majoránna
1 evőkanál kakukkfű
1 teáskanál őrölt fekete bors
1 evőkanál só

Elkészítés

1. A libacombokat kívülről bedörzsöljük sóval, borssal, zúzott fokhagymával, majoránnával és kakukkfűlevelekkel.

2. Sütőtepsibe helyezzük, majd 200°C-on 10 percig sütjük.

3. Ezután aláöntjük a vörösbort, és letakarjuk alufóliával.

4. Visszatesszük a sütőbe, és 170°C-on 55 percig tovább sütjük.

5. Közben a vöröshagymát finomra vágjuk, megpirítjuk az étolajon, majd hozzáadjuk a szeletelt gombákat, sózzuk, borsozzuk, és tovább pirítjuk.

6. Miután a gombák már szépen megpirultak félrehúzzuk a tűzhelyről, és hozzáadjuk a vajat.

7. A megpuhult libacombokról eltávolítjuk az alufóliát.

8. A vörösboros pecsenyelevet evőkanál segítségével zsírtalanítjuk, majd a vörösboros párolólevet a pirított gombákra öntjük.

9. A libacombokat visszatesszük a sütőbe, és 200°C-on szép pirosra sütjük - körülbelül 5 perc alatt.

10. A pirított gombákat a vajjal és a vörösboros párolólével összeforraljuk, majd a libacombokra öntve forrón tálaljuk.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!