Ez az étel az egyik révfülöpi büfében is kapható, ott készítettük el a Balatoni nyár című műsor egyik epizódjában. A környék kedvenc étele, ha nincs kedvetek otthon bíbelődni vele, menjetek el és kóstoljátok meg a helyszínen.
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
1 óra 30 perc
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Közepes
ÁR
Közepes
Allergének
Mentes
2 kg vaddisznó lapocka
1 evőkanál libazsír
0.5 l száraz vörösbor
1 evőkanál áfonyalekvár
2 teáskanál paradicsompüré
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 szál kakukkfű
1 darab zöldpaprika
1 darab borókabogyó
2 evőkanál fűszerpaprika
1 evőkanál só
1.5 kg burgonya
6 darab tojás sárgája
8 dkg őrölt mandula
10 dkg zsemlemorzsa
1 evőkanál só a főzővízbe
1 teáskanál só a burgonyás tésztába
olaj a sütéshez
1. A vöröshagymát apróra vágjuk, majd a libazsíron megfuttatjuk.
2. Hozzáadjuk a paradicsompürét, és rozsdabarnára pirítjuk.
3.
Ezután hozzáadjuk a kockákra vágott húst, valamint a zöldpaprikát, a zúzott fokhagymát és a kakukkfüvet, majd tovább pirítjuk.
4. Rászórjuk a fűszerpaprikát, a sót, hozzáadjuk a borókabogyót és az áfonyalekvárt, felöntjük vörösborral, majd fedő alatt, lassú tűzön puhára főzzük.
1. A krokettekhez a burgonyát megfőzzük héjában, majd burgonyanyomón áttörjük és kihűtjük.
2. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, az őrölt mandulát és a sót, alaposan összedolgozzuk, majd habzsákba vagy levágott csücskű reklámszatyorba töltjük és zsemlemorzsás tálcára nyomunk körülbelül 4 cm hosszú rudakat.
3. Ezután bő, forró olajban kisütjük, majd a lecsöpögtetés után forrón, a pörkölttel együtt tálaljuk.