Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Vörösboros vadpörkölt mandulás burgonyakrokettel

Kezdőlap > Receptek > Főétel > Vörösboros vadpörkölt mandulás burgonyakrokettel

2019. július 31. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

Ez az étel az egyik révfülöpi büfében is kapható, ott készítettük el a Balatoni nyár című műsor egyik epizódjában. A környék kedvenc étele, ha nincs kedvetek otthon bíbelődni vele, menjetek el és kóstoljátok meg a helyszínen.


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
1 óra 30 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Közepes

ÁR

ÁR
Közepes

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 4.6 / 5. Értékelések: 9

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Dióféle Glutén

Mentes

Hozzáadott cukormentes Tejmentes

Hozzávalók

2 kg vaddisznó lapocka
1 evőkanál libazsír
0.5 l száraz vörösbor
1 evőkanál áfonyalekvár
2 teáskanál paradicsompüré
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 szál kakukkfű
1 darab zöldpaprika
1 darab borókabogyó
2 evőkanál fűszerpaprika
1 evőkanál só

Hozzávalók a kroketthez:

1.5 kg burgonya
6 darab tojás sárgája
8 dkg őrölt mandula
10 dkg zsemlemorzsa
1 evőkanál só a főzővízbe
1 teáskanál só a burgonyás tésztába
olaj a sütéshez

Elkészítés

1. A vöröshagymát apróra vágjuk, majd a libazsíron megfuttatjuk.

2. Hozzáadjuk a paradicsompürét, és rozsdabarnára pirítjuk.

3. Ezután hozzáadjuk a kockákra vágott húst, valamint a zöldpaprikát, a zúzott fokhagymát és a kakukkfüvet, majd tovább pirítjuk.

4. Rászórjuk a fűszerpaprikát, a sót, hozzáadjuk a borókabogyót és az áfonyalekvárt, felöntjük vörösborral, majd fedő alatt, lassú tűzön puhára főzzük.

A krokett elkészítése:

1. A krokettekhez a burgonyát megfőzzük héjában, majd burgonyanyomón áttörjük és kihűtjük.

2. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, az őrölt mandulát és a sót, alaposan összedolgozzuk, majd habzsákba vagy levágott csücskű reklámszatyorba töltjük és zsemlemorzsás tálcára nyomunk körülbelül 4 cm hosszú rudakat.

3. Ezután bő, forró olajban kisütjük, majd a lecsöpögtetés után forrón, a pörkölttel együtt tálaljuk.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!