Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Kacsa - Liba

Vörösboros libacombok erdei gombával

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

1 óra 30 perc

ADAG

6 adag

NEHÉZSÉGI FOK

Közepes

Kétségkívül a legnépszerűbb Márton-napi receptem libasülttel, gombával és vörösborral. Nem csak a libanapokhoz kapcsolódóan érdemes elkészíteni, kiváló fogás minden alkalomra. Természetesen kacsacombból is elkészíthetjük.

Gyümölcsös rozé kacsamell

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

30 perc

ADAG

2 adag

NEHÉZSÉGI FOK

Közepes

A 2020-as év Balatoni nyár című műsor receptjei nagy sikert arattak, ezért úgy gondoltam, összegyűjtöm őket egy csokorba, hogy könnyen elérhetőek legyenek. Ezeket a recepteket nem csak nyáron, hanem az év minden időszakában elkészítheted, mint ahogy a Balatont is egész évben látogathatod! Jó főzést, és jó étvágyát kívánok!

Kemencében sült kacsacomb

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

3 óra

ADAG

4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

Közepes

A 2020-as év Balatoni nyár című műsor receptjei nagy sikert arattak, ezért úgy gondoltam, összegyűjtöm őket egy csokorba, hogy könnyen elérhetőek legyenek. Ezeket a recepteket nem csak nyáron, hanem az év minden időszakában elkészítheted, mint ahogy a Balatont is egész évben látogathatod! Jó főzést, és jó étvágyát kívánok!

Szegfűszeges libamell sonka narancslekvárral

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

1 óra

ADAG

4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

Közepes

Egyszerűen isteni. Nem szaporítom a szót, mert úgy hiszem, a kép magáért beszél. El kell készíteni és meg kell kóstolni. Jó étvágyat hozzá!

Vörösboros vadpörkölt mandulás burgonyakrokettel

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

1 óra 30 perc

ADAG

4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

Közepes

Ez az étel az egyik révfülöpi büfében is kapható, ott készítettük el a Balatoni nyár című műsor egyik epizódjában. A környék kedvenc étele, ha nincs kedvetek otthon bíbelődni vele, menjetek el és kóstoljátok meg a helyszínen.

Vaddisznó pörkölt cipóban tálalva

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

1 óra 30 perc

ADAG

4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

Közepes

A vaddisznó a gyerekeim kedvenc étele, ahogy kiskorukban hívták: “vadkand“. Nagyobb baráti társaságnak érdemes elkészíteni, és hogy a mosogatást is megússzuk, tálaljuk cipóban, amit szintén megehetünk.

Kolbászos szarvaspaprikás

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

45 perc

ADAG

4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

Közepes

Nemcsak vadászoknak. Misitől, a vadászbarátomtól tanultam ezt a receptet. Ha jó szarvashúshoz jutok, biztosan így készítem el.

Rántott libamájszeletek barack- és meggykompóttal

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

30 perc

ADAG

4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

Közepes

Ha libát vágtak, a Nagymamám mindig elkészítette a máját kirántva és saját, eltett befőttjeivel tálalta. Manapság már nem sokan vágnak libát, de szerencsére már sok helyen árulnak libamájat. Mivel nem az olcsó alapanyagok közé tartozik, így kerítsünk rá valamilyen alkalmat, hogy elkészíthessük, mert valóban nagyon ízletes csemege.

1 2

Séftippek lépésről lépésre

Chilis szendvicstekercs

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

30 perc

ADAG

4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

Közepes

Gyors, egyszerű, finom mexikói “szendvics” lépésről lépésre. Aki igazán egyszerű, gyorsan elkészíthető és finom ételt szeretne készíteni, feltétlenül próbálja ki ezt a receptemet – akár hidegen akár melegen.

Narancsos-mascarpone-s sütőtök tekercs

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

1 óra 15 perc

ADAG

6 adag

NEHÉZSÉGI FOK

Közepes

Ünnepi desszert lépésről lépésre. Ez a desszert nem bonyolult. Mindenkinek sikerülni fog, valamint látványos és zavarba ejtően finom. Aki nem hiszi, süsse meg!

Receptek

Levesek

Lázáros gazpacho

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

20 perc

ADAG

4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

Könnyű

A 2020-as év Balatoni nyár című műsor receptjei nagy sikert arattak, ezért úgy gondoltam, összegyűjtöm őket egy csokorba, hogy könnyen elérhetőek legyenek. Ezeket a recepteket nem csak nyáron, hanem az év minden időszakában elkészítheted, mint ahogy a Balatont is egész évben látogathatod! Jó főzést, és jó étvágyát kívánok!

Kovászosuborka-leves

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

20 perc

ADAG

4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

Könnyű

A 2020-as év Balatoni nyár című műsor receptjei nagy sikert arattak, ezért úgy gondoltam, összegyűjtöm őket egy csokorba, hogy könnyen elérhetőek legyenek. Ezeket a recepteket nem csak nyáron, hanem az év minden időszakában elkészítheted, mint ahogy a Balatont is egész évben látogathatod! Jó főzést, és jó étvágyát kívánok!

Főételek

Vörösboros libacombok erdei gombával

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

1 óra 30 perc

ADAG

6 adag

NEHÉZSÉGI FOK

Közepes

Kétségkívül a legnépszerűbb Márton-napi receptem libasülttel, gombával és vörösborral. Nem csak a libanapokhoz kapcsolódóan érdemes elkészíteni, kiváló fogás minden alkalomra. Természetesen kacsacombból is elkészíthetjük.

Chilis-babos copfocska

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

30 perc

ADAG

4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

Könnyű

Most, hogy beköszöntött az ősz, egyre hűvösebb van, jöhetnek a tartalmasabb, laktató ételek. Ugyeee? A kezdők csak 1 mokkáskanál chili pasztával nyomják, haladók nyugodtan emeljék az adagot.

Desszertek

Kemencés sült fagylalt

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

30 perc

ADAG

6 adag

NEHÉZSÉGI FOK

Könnyű

A 2020-as év Balatoni nyár című műsor receptjei nagy sikert arattak, ezért úgy gondoltam, összegyűjtöm őket egy csokorba, hogy könnyen elérhetőek legyenek. Ezeket a recepteket nem csak nyáron, hanem az év minden időszakában elkészítheted, mint ahogy a Balatont is egész évben látogathatod! Jó főzést, és jó étvágyát kívánok!

Lázárbéles

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

1 óra 15 perc

ADAG

4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

Közepes

A vargabélest vettem alapul, de ezt-azt megváltoztattam, átdolgoztam, így született ez a recept.

Italok

Levendula szörp

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

10 perc

ADAG

1 üveg

NEHÉZSÉGI FOK

Könnyű

Tipp nyári hűsítő készítéséhez: Az elkészült szörpöt jégkocka tartóba adagoljuk, majd lefagyasztjuk. Ezután nincs más dolgunk, mint a meleg nyári estéken a pohár rozénkba beletenni.

Epres-céklás smoothie

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

5 perc

ADAG

2 adag

NEHÉZSÉGI FOK

Könnyű

Igazi antioxidáns bomba. Nemcsak finom, de rendkívül egészséges ez az ital, tökéletes kezdése a napnak. Mint minden smoothie, pillanatok alatt elkészül. Ez a recept legyen csak egy kiindulópont. Arra biztatlak, hogy kísérletezz bátran, cserélj ki egy-egy hozzávalót, adj hozzá valami egészen újat.

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!