Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Szegfűszeges libamell sonka narancslekvárral

Kezdőlap > Receptek > Előétel > Szegfűszeges libamell sonka narancslekvárral

2019. december 20. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

Egyszerűen isteni. Nem szaporítom a szót, mert úgy hiszem, a kép magáért beszél. El kell készíteni és meg kell kóstolni. Jó étvágyat hozzá!


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
1 óra

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Közepes

ÁR

ÁR
Közepes

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 4.7 / 5. Értékelések: 3

No votes so far! Be the first to rate this post.

Mentes

Tojásmentes Gluténmentes Hozzáadott cukormentes Tejmentes

Hozzávalók

3 darab libamellfilé
4 evőkanál narancslekvár vagy áfonyalekvár
1 teáskanál kakukkfű
1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg
fél dl olívaolaj
1 mokkáskanál őrölt fekete bors
2 teáskanál só

Elkészítés

1. A sonka otthoni, egyszerű elkészítéséhez a libamell filéket 15 percre fagyasztószekrénybe helyezzük, hogy a bőrös felük kicsit megszilárduljon.

2. Ezután a bőrös oldalukat éles késsel hosszában és keresztben is bevagdossuk, berácsozzuk.

3. A libamell filék másik oldalát bedörzsöljük sóval, borssal, őrölt szegfűszeggel és friss kakukkfű levelekkel.

4. Forró serpenyőben, olaj nélkül először a bőrös oldalakat pirítjuk meg, majd a fűszerezett oldalakat is.

5. Amikor a libamellek mindkét oldala egyformán szép piros, sütőrácsra helyezzük az elősütött libamelleket, és sütőben, 175 °C-on 12 percig sütjük.

6. Ezután áttesszük a libamelleket egy tányérra, és hideg helyre rakjuk körülbelül 15 percre.

7. Az idő leteltével, amikor a libamellek kihűltek, olívaolajjal meglocsolt zsírpapírba tekerjük azokat, majd hűtőben érleljük 4-5 órán át.

8. Ezután vékony pengéjű, éles késsel, bőrrel vagy bőr nélkül szeleteljünk minél vékonyabb szeleteket.

9. A libamell szeleteket szépen elrendezve, sóval megszórva, hidegen tálaljuk, narancs- vagy áfonyalekvárt kínáljunk mellé.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!