Igazi gyors, könnyű fogás ez. Előételnek, főételnek, ebédre, vacsorára egyaránt ajánlom. Mindig tartok a hűtőben egy dobozka haloumi sajtot, arra az esetre, ha gyorsan szeretnék valami könnyű, de laktató ételt készíteni. Gyorsan összedobod, megeszed és már mehetsz is tovább a dolgodra. Sok faksznit nem igényel, majd meglátod.
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
15 perc
ADAG
2 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Olcsó
Allergének
Mentes
2 szelet haloumi sajt
150 g jégsaláta felcsíkozva (de lehet például madárbegy saláta vagy rukkola is)
3 evőkanál olívaolaj
3 evőkanál víz
2 teáskanál méz
1 teáskanál balzsamecet
1 teáskanál mustár
1 csomag petrezselyem apróra vágva
1 teáskanál lime
1 evőkanál citromlé
1. A sajtot kivesszük a hűtőből, és 1 percre a mikro olvasztó programjára tesszük, ezért a sütésnél nem kell plusz olajat, zsiradékot használnunk.
2. A sajtokat felforrósított teflon vagy kerámia bevonatú serpenyőben, közepes lángon, mindkét oldalán 2-3 perc alatt aranybarnára pirítjuk. Az első másfél percben ne mozgassuk a sajtot, utána kicsit megmozgatjuk a serpenyőben, majd falapát segítségével, ha már szép piros megfordítjuk.
3.
A salátát a tányérra halmozzuk, meglocsoljuk a mézes öntettel, majd ráhelyezzük a sajtokat.
4. Tipp: Pirított tökmagot vagy/és fenyőmagot, chiamagot is szórhatunk rá.