Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Grillezett haloumi sajt salátaágyon

Igazi gyors, könnyű fogás ez. Előételnek, főételnek, ebédre, vacsorára egyaránt ajánlom. Mindig tartok a hűtőben egy dobozka haloumi sajtot, arra az esetre, ha gyorsan szeretnék valami könnyű, de laktató ételt készíteni. Gyorsan összedobod, megeszed és már mehetsz is tovább a dolgodra. Sok faksznit nem igényel, majd meglátod.


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
15 perc

ADAG

ADAG
2 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű

ÁR

ÁR
Olcsó

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 5 / 5. Értékelések: 3

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Mustár Tej

Mentes

Húsmentes Tojásmentes Gluténmentes Hozzáadott cukormentes

Hozzávalók

2 szelet haloumi sajt
150 g jégsaláta felcsíkozva (de lehet például madárbegy saláta vagy rukkola is)

Hozzávalók az öntethez:

3 evőkanál olívaolaj
3 evőkanál víz
2 teáskanál méz
1 teáskanál balzsamecet
1 teáskanál mustár
1 csomag petrezselyem apróra vágva
1 teáskanál lime
1 evőkanál citromlé

Elkészítés

1. A sajtot kivesszük a hűtőből, és 1 percre a mikro olvasztó programjára tesszük, ezért a sütésnél nem kell plusz olajat, zsiradékot használnunk.

2. A sajtokat felforrósított teflon vagy kerámia bevonatú serpenyőben, közepes lángon, mindkét oldalán 2-3 perc alatt aranybarnára pirítjuk. Az első másfél percben ne mozgassuk a sajtot, utána kicsit megmozgatjuk a serpenyőben, majd falapát segítségével, ha már szép piros megfordítjuk.

3. A salátát a tányérra halmozzuk, meglocsoljuk a mézes öntettel, majd ráhelyezzük a sajtokat.

4. Tipp: Pirított tökmagot vagy/és fenyőmagot, chiamagot is szórhatunk rá.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!