Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Tésztában sült halfilé hideg birsalma mártással és burgonya-felfújttal

Kezdőlap > Receptek > Előétel > Tésztában sült halfilé hideg birsalma mártással és burgonya-felfújttal

2019. december 16. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

Ha karácsony, akkor hal is kerüljön az asztalra, nem igaz? Jelen esetben nem leves formájában, hanem ebben a nagyon finom tésztában érkezik, aminek tökéletes kísérője a hideg birsalma mártás és a burgonya-felfújt.

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
50 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Közepes

ÁR

ÁR
Közepes

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 3 / 5. Értékelések: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

Allergének

Rákféle Glutén Tojás Hal

Mentes

Tejmentes

Hozzávalók

30 dkg vajas tészta
25 dkg afrikai harcsafilé
5 dkg koktélrák
2 darab tojássárgája
1 szem mazsola
fél citrom leve
1 mokkáskanál őrölt fűszerpaprika
1 mokkáskanál őrölt fekete bors
1 teáskanál só

Hozzávalók a burgonya-felfújthoz:

40 dkg burgonya
3 darab egész tojás
6 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
3 mokkáskanál sütőpor
1 teáskanál só

Hozzávalók a birsalma mártáshoz:

2 darab birsalma
1 darab fahéj
2 szem szegfűszeg
fél citrom leve
3 evőkanál cukor
3 dl víz

Elkészítés

1. A vajas tésztát kiolvasztjuk és kiterítjük, tetejét tojássárgájával vékonyan megkenjük, majd sóval és borssal megszórjuk a tészta teljes felületét.

2. A tészta fölső részének közepébe helyezzük a harcsafilét, majd a hal tetejét is lekenjük tojássárgájával.

3. Ráhelyezzük a nyers, tisztított rákfarkakat, megcsöpögtetjük citrom lével, ezután betakarjuk a tészta alsó részével.

4. Kezünkkel lenyomkodjuk a tészta széleit, majd a hal alá hajtjuk úgy, hogy a tésztánk egy hal alakú formát adjon ki.

5. A hal fején a szemet egy nagyobb méretű mazsolával tudjuk szimbolizálni.

6. A tészta felső részét is megkenjük tojássárgájával, majd megszórjuk kevés őrölt fűszerpaprikával és szárított petrezselyemmel.

7. 170 °C-os sütőben, 35 percig sütjük.

8. A burgonya-felfújthoz a burgonyákat meghámozzuk, majd kis lyukú reszelőn lereszeljük, és keverő tálban összekeverjük a tojással, a teljes kiőrlésű liszttel, a sütőporral és a sóval.

9. Ezután kerek formájú, műanyag szilikon formába töltjük, és 170 °C-on 35 perc alatt készre sütjük.

10. Közben elkészítjük a birsalma mártást: a birsalmákat meghámozzuk, kettévágjuk, magházukat eltávolítjuk, majd kisebb darabokra vágjuk.

11. 3 dl vízben a cukorral, a fahéjjal és a szegfűszeggel, valamint fél citrom levével puhára főzzük, majd kihűtjük.

12. A tálalásnál a hal mellé helyezzük a hideg birsalma mártást és a meleg burgonya-felfújtakat.

Séftanácsok

Érdemes az előkészített halat és az előkészített burgonya-felfújtat egyszerre sütni, hiszen sütési idejük és sütési hőfokuk megegyezik.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra

Iratkozz fel hírlevelemre, hogy értesülhess legfrissebb receptjeimről, workshopjaimról, rendezvényeimről és termékeimről!