ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
50 perc
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Közepes
ÁR
Közepes
Allergének
Mentes
30 dkg vajas tészta
25 dkg afrikai harcsafilé
5 dkg koktélrák
2 darab tojássárgája
1 szem mazsola
fél citrom leve
1 mokkáskanál őrölt fűszerpaprika
1 mokkáskanál őrölt fekete bors
1 teáskanál só
40 dkg burgonya
3 darab egész tojás
6 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
3 mokkáskanál sütőpor
1 teáskanál só
2 darab birsalma
1 darab fahéj
2 szem szegfűszeg
fél citrom leve
3 evőkanál cukor
3 dl víz
1. A vajas tésztát kiolvasztjuk és kiterítjük, tetejét tojássárgájával vékonyan megkenjük, majd sóval és borssal megszórjuk a tészta teljes felületét.
2. A tészta fölső részének közepébe helyezzük a harcsafilét, majd a hal tetejét is lekenjük tojássárgájával.
3. Ráhelyezzük a nyers, tisztított rákfarkakat, megcsöpögtetjük citrom lével, ezután betakarjuk a tészta alsó részével.
4. Kezünkkel lenyomkodjuk a tészta széleit, majd a hal alá hajtjuk úgy, hogy a tésztánk egy hal alakú formát adjon ki.
5. A hal fején a szemet egy nagyobb méretű mazsolával tudjuk szimbolizálni.
6. A tészta felső részét is megkenjük tojássárgájával, majd megszórjuk kevés őrölt fűszerpaprikával és szárított petrezselyemmel.
7.
170 °C-os sütőben, 35 percig sütjük.
8. A burgonya-felfújthoz a burgonyákat meghámozzuk, majd kis lyukú reszelőn lereszeljük, és keverő tálban összekeverjük a tojással, a teljes kiőrlésű liszttel, a sütőporral és a sóval.
9. Ezután kerek formájú, műanyag szilikon formába töltjük, és 170 °C-on 35 perc alatt készre sütjük.
10. Közben elkészítjük a birsalma mártást: a birsalmákat meghámozzuk, kettévágjuk, magházukat eltávolítjuk, majd kisebb darabokra vágjuk.
11. 3 dl vízben a cukorral, a fahéjjal és a szegfűszeggel, valamint fél citrom levével puhára főzzük, majd kihűtjük.
12. A tálalásnál a hal mellé helyezzük a hideg birsalma mártást és a meleg burgonya-felfújtakat.