Ez az étel nem hiányozhat a spanyolok húsvéti asztaláról. Őszinte leszek, nem sokat néztem ki ebből az ételből első találkozásunkkor. Nem a legfotogénebb fogás… De természetesen ez nem tartott vissza attól, hogy megkóstoljam. Még szerencse, mert isteni finom fogás. Bár itt Andalúziában csak Húsvétkor eszik, de én biztosan máskor is el fogom készíteni az év folyamán. Nagyon jó párost alkot a csicseriborsó és a spenót. Érdemes kipróbálni, nem fog csalódást okozni ez a duó!
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
30 perc
ADAG
4 adag
NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű
ÁR
Közepes
Allergének
Mentes
500 gramm konzerv csicseriborsó
400 gramm spenót
3 szelet pár napos kenyér felkockázva
15 szem mandula
55 gramm paradicsomszósz
3 gerezd fokhagyma apróra vágva
3 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál vörösbor ecet
1 teáskanál őrölt kömény
só
bors
spanyol füstölt fűszerpaprika, de otthon kapható fűszerpaprikával helyettesíthető
1. Hevítsünk fel 2 evőkanál olívaolajat egy serpenyőben, és adjuk hozzá a spenótot.
2. Pirítsuk, amíg a levelek össze nem esnek, ekkor tegyük félre egy tálba.
3. A serpenyőbe öntsünk még 1 evőkanál olívaolajat, és pirítsuk meg rajta a kenyérkockákat és a mandulát.
4. Addig pirítsuk amíg a kenyér és a mandula is mindkét oldalán megpirul.
5. Ekkor adjuk hozzá a fokhagymát és a köményt, addig pirítsuk (néhány perc csupán), amíg a fokhagyma is megpirul.
6. Tegyük turmix gépbe, adjuk hozzá a vörösbor ecetet és daráljuk le.
7. Még mindig ugyanabban a serpenyőben, amiben eddig dolgoztunk, öntsük bele a lecsepegtetett csicseriborsót és a paradicsomszószt. Keverjük össze óvatosan és 1-2 evőkanál vizet adjunk hozzá ha úgy látjuk, hogy szükséges.
8. A spenótot adjuk a paradicsomos csicseriborsóhoz, és keverjük el. Sózzuk, borsozzuk.
9. Tálaláskor locsoljuk meg ételünket egy kis olívaolajjal és szórjuk meg fűszerpaprikával.