Főzz bátran, lendülettel, mert felszabadít és boldoggá tesz!
HU / EN

Spenótos csicseriborsó ragu, avagy egy tradicionális spanyol húsvéti fogás

Kezdőlap > Receptek > Előétel > Spenótos csicseriborsó ragu, avagy egy tradicionális spanyol húsvéti fogás

2019. július 24. Szerző: Lázár Fotó: Melinda

Ez az étel nem hiányozhat a spanyolok húsvéti asztaláról. Őszinte leszek, nem sokat néztem ki ebből az ételből első találkozásunkkor. Nem a legfotogénebb fogás… De természetesen ez nem tartott vissza attól, hogy megkóstoljam. Még szerencse, mert isteni finom fogás. Bár itt Andalúziában csak Húsvétkor eszik, de én biztosan máskor is el fogom készíteni az év folyamán. Nagyon jó párost alkot a csicseriborsó és a spenót. Érdemes kipróbálni, nem fog csalódást okozni ez a duó!


ELKÉSZÍTÉSI IDŐ

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ
30 perc

ADAG

ADAG
4 adag

NEHÉZSÉGI FOK

NEHÉZSÉGI FOK
Könnyű

ÁR

ÁR
Közepes

Értékelés

Kattints egy csillagra az értékeléshez!

Átlag értékelés 5 / 5. Értékelések: 1

Allergének

Dióféle Glutén

Mentes

Húsmentes Hozzáadott cukormentes Tejmentes

Hozzávalók

500 gramm konzerv csicseriborsó
400 gramm spenót
3 szelet pár napos kenyér felkockázva
15 szem mandula
55 gramm paradicsomszósz
3 gerezd fokhagyma apróra vágva
3 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál vörösbor ecet
1 teáskanál őrölt kömény

bors
spanyol füstölt fűszerpaprika, de otthon kapható fűszerpaprikával helyettesíthető

Elkészítés

1. Hevítsünk fel 2 evőkanál olívaolajat egy serpenyőben, és adjuk hozzá a spenótot.

2. Pirítsuk, amíg a levelek össze nem esnek, ekkor tegyük félre egy tálba.

3. A serpenyőbe öntsünk még 1 evőkanál olívaolajat, és pirítsuk meg rajta a kenyérkockákat és a mandulát.

4. Addig pirítsuk amíg a kenyér és a mandula is mindkét oldalán megpirul.

5. Ekkor adjuk hozzá a fokhagymát és a köményt, addig pirítsuk (néhány perc csupán), amíg a fokhagyma is megpirul.

6. Tegyük turmix gépbe, adjuk hozzá a vörösbor ecetet és daráljuk le.

7. Még mindig ugyanabban a serpenyőben, amiben eddig dolgoztunk, öntsük bele a lecsepegtetett csicseriborsót és a paradicsomszószt. Keverjük össze óvatosan és 1-2 evőkanál vizet adjunk hozzá ha úgy látjuk, hogy szükséges.

8. A spenótot adjuk a paradicsomos csicseriborsóhoz, és keverjük el. Sózzuk, borsozzuk.

9. Tálaláskor locsoljuk meg ételünket egy kis olívaolajjal és szórjuk meg fűszerpaprikával.

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Vissza a Kezdőlapra